Firmă din Botoșani declarată în faliment. Nu a mai putut fi salvată, după ce a intrat în insolvență

foto: playtech.ro

O firmă din județul Botoșani a fost declarată, vineri, în faliment la mai puțin de două luni după ce a intrat în insolvență. Este vorba de societatea comercială Nindor SRL din orașul Darabani, care a intrat în insolvență la mijlocul lunii februarie, la solicitarea Administrației Județene a Finanțelor Publice. Tribunalul Botoșani a dispus, vineri, intrarea în faliment prin procedura simplificată, ca urmare a imposibilității acesteia de a mai funcționa.

Această firmă avea ca obiect principal de activitate „comerțul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun”. Ultimul bilanț depus la Finanțe este pe 2021, atunci când a avut o cifră de afaceri de doar 26.401 lei și o pierdere de 32.107 lei. Societatea Nindor figura cu un singur angajat.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Aprobă raportul administratorului judiciar Lexro Insolv S.P.R.L. În temeiul dispoziţiilor art. 145 alin. 1 lit. D raportat la art. 38 alin. 2 lit. c) şi la art. 147 din Legea nr. 85/2014, dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC Nindor SRL În temeiul art. 145 alin. 2 lit. c )din Legea nr. 85/2014, Confirmă în calitate de lichidator judiciar pe administratorul judiciar Lexro Insolv S.P.R.L., care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr. 85/2014, cu un onorariu provizoriu în cuantum de 2.500 lei. În temeiul art. 145 alin. 2 lit.a) din Legea nr. 85/2014, Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. În temeiul art. 86 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin. 2 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat. Lichidatorul va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, la data de 17.04.2024. În temeiul art. 147 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, Dispune ca lichidatorul judiciar să notifice intrarea în faliment : debitorului, creditorilor şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru admiterea creanţelor născute în cursul procedurii este de 10 zile de la data primirii notificării de către creditori. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 17.05.2024, care va fi publicat de lichidatorul judiciar şi în buletinul procedurilor de insolvenţă. Contestaţiile la tabel vor trebui depuse la tribunal în 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar. Fixează termenul limită pentru întocmirea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 11.06.2024. În temeiul art. 151 din Legea nr. 85/2014, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 de zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi,
Document: Hotărâre intermediară  76/2024  12.04.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *