FOTO Emoționant! Doi tineri refugiați din Ucraina s-au căsătorit la Botoșani. „Au pus mână de la mână ca cei doi miri să aibă parte de o nuntă cât mai plăcută”

Pentru doi tineri din Ucraina, refugiați într-o comună din județul Botoșani, visul de a deveni soț și soție s-a împlinit chiar dacă au fost nevoiți să își părăsească casele, familiile și tot ce aveau din cauza războiului. Larisa și Roman Gabrilet s-au căsătorit duminică, la Concești. Ajutați de comunitatea locală, tinerii au avut parte și de o mică petrecere.

Larisa este din Kiev, iar Roman Gabrilet din Cernăuți. Aveau programată nunta pe 9 martie, dar când au început bombardamentele au fost nevoiți să renunțe la tot și să fugă. Când au ajuns la frontiera cu România, la vama Siret, au fost întâmpinaţi de serviciul umanitar ADRA  Asociaţia de Dezvoltare şi Refacere. Au solicitat cazare în România, iar un bărbat din Concești s-a oferit să le încălzească o cameră să stea acolo.

Roman a refuzat pentru că nu pot dormi în aceeași cameră deoarece nu sunt căsătoriți și sunt membri ai bisericii Adventiste de ziua a 7-a, așa că a fost găzduiți în camere separate. Familia Mațcu din Conceşti i-a ajutat să obţină toate actele necesare pentru cununia civilă și cea religioasă. Au găsit traducător pentru ceremonie, iar membrii bisericii din Concești s-au mobilizat și au donat fiecare astfel încât să organizeze o petrecere cu 120 de persoane.

Mireasa a lăsat în Ucraina tot ce avea pregătit pentru nuntă, așa că o localnică din Concești a mers cu ea să îi cumpere rochia de mireasă, s-a ocupat de buchet și toate aranjamentele florale, organizându-i o nuntă de vis. Tinerii au primit și dar de nuntă din partea comunității. S-au strâns peste 12.000 lei, dar au primit în dar și o lună de miere în Egipt. La căsătoria religioasă a participat pastorul Gabi Ichim, de la Moldoviţa, vorbitor nativ de limba ucraineană, care a slujit ca pastor în Ucraina.

„A fost un eveniment emoționant, plin de bucurie și tristețe în același timp, având în vedere faptul că rudele și prietenii din țara lor nu au putut fi prezenți. Membrii bisericii adventiste s-au mobilizat și au făcut ca umbra războiului să fie umplută în cele din urmă cu bucurie. De asemenea, aceștia au pus mână de la mână ca cei doi miri să aibă parte de o nuntă cât mai plăcută. Ne bucurăm că am putut fi de folos și le dorim să aibă o căsnicie fericită și să se bucure de o viață plină de speranță și de încredere în Dumnezeu”, a declarat unul dintre membrii bisericii adventiste din Concești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *