Scandaluri în postul Paștelui, aplanate de polițiști. Amenzi și zeci de avertismente date de polițiștii locali din Botoșani

Mai multe scandaluri au fost aplanate de polițiștii locali în cursul zilei de 26 aprilie. Nici măcar postul Paștelui nu i-a determinat pe unii botoșăneni să lase deoparte certurile, injuriile și amenințările, motiv pentru care Poliția Locală a împărțit mai multe amenzi, dar și avertismentele au curs gârlă.

Potrivit unei informări transmisă de Poliția Locală, în cursul zilei de 26 aprilie, polițiștii locali au asigurat ordinea în
Centrul Istoric al municipiului Botoșani și zonele adiacente, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, combaterea abaterilor de la regimul rutier în limita competențelor stabilite prin lege, precum și depistarea agenților economici care încalcă legislația privitoare la comercializarea de băuturi alcoolice sau produse din tutun către minori.

În urma desfășurării activităților specifice, polițiștii locali au legitimat mai multe persoane și au fost constatate și aplicate mai multe sancțiuni contravenționale, dintre care: 40 avertismente scrise și verbale, potrivit art.7 din OG nr.2/2001, ca urmare a faptului că pericolul social al faptei săvârșite avea gravitate redusă, temeiul legal fiind prevăzut de dispozițiilor H.C.L. Botoșani nr. 355/2011 cu privire la respectarea normelor de gospodărire, înfrumusețare, păstrare a ordinii şi curățeniei, ale H.C.L. Botoșani nr.292/2017, ale Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, ale H.C.L. nr. 292/2017 și ale O.U.G. nr.195/2002.

De asemenea, s-au dat trei amenzi contravenționale, dat fiind pericolul social mai mare al faptei și care au fost aplicate după cum urmează: o amendă de 500 lei conform Legii nr. 61/1991 și două amenzi în cuantum de 800 lei, potrivit dispozițiilor H.C.L. Botoșani nr.355/2011.

Au fost aplanate 5 stări conflictuale între grupuri de persoane. Polițiștii locali din cadrul Dispeceratului situat la Casa Cărții monitorizează în permanență zona cu ajutorul camerelor de supraveghere video, pentru combaterea și depistarea persoanelor care comit fapte de natură contravențională și infracțională, fiind în permanentă colaborare cu celelalte structuri din cadrul Sistemului de ordine și siguranță publică, inclusiv și cu ceilalți polițisti locali repartizați să patruleze în diverse zone ale orasului”; precizează Poliția Locală.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *