Cum să alegi cea mai bună tastatură mecanică în 2021

Există un upgrade adesea uitat de gameri care poate schimba drastic experiența de joc în bine: o tastatură gaming mecanică. Tastaturile mecanice nu au fost niciodată mai ieftine sau mai bune și reprezintă un upgrade de care vei beneficia foarte mult.

Tastaturile care vin cu computerele desktop sunt de obicei o versiune clasică și slabă, cu membrană. Apeși tasta până la capăt, iar contactul declanșează o apăsare. Dezavantajul este că membranele de cauciuc de pe o tastatură clasică sunt moi, inconsistente și trebuie să împingi până la capăt de fiecare dată. Laptopurile nu sunt cu mult mai bune cu comutatoarele lor foarfece. Oferă puțină tactilitate, dar deplasarea scăzută și moliciunea se văd în timp.

O tastatură gaming mecanică poate fi descrisă cel mai bine ca orice placă cu comutatoare care se acționează înainte de punctul de atingere. Când apeși tasta în jos, o tijă se deplasează în carcasă și permite contactelor metalice să se atingă. Acesta este ceea ce declanșează fiecare literă.

Folosirea unei tastaturi gaming mecanice te poate face un dactilograf mult mai eficient datorită senzației precise și consistente a tastelor. Multe comutatoare au, de asemenea, o tactilitate ridicată, care te ajută să estimezi când se va înregistra o apăsare, permițându-ți să eliberezi și să treci la următoarea tastă fără a atinge fundul. Pentru jocuri, poți folosi comutatoare care sunt mult mai fine și mai rapide de acționat decât tastele de pe tastaturile ieftine cu membrană. Sunetul unei taste cu clic poate fi, de asemenea, distractiv, cu condiția să nu ai colegi în apropiere pe care să-i enervezi.

O tastatură mecanică este, de asemenea, construită pentru a rezista. Fiecare tastă poate fi apăsată de câteva milioane de ori. Chiar și în cazul utilizării intense, o tastatură gaming mecanică bună poate dura mulți ani.

Alegerea aspectului

Primul pas în alegerea unei tastaturi mecanice potrivite este să decizi ce aspect vrei. Tastatura tradițională de dimensiune completă este încă cea mai comună, dar poate vrei să utilizezi tranziția mecanică pentru a o schimba. O tastatură de dimensiune completă are toate tastele de care ai nevoie pentru a opera un computer fără să îți faci griji cu privire la lipsa vreunei funcții. Există și un bloc numeric complet. Principalul dezavantaj al acestei dimensiuni este că este destul de mare și ineficientă. Trebuie să îți muți mâinile destul de departe pentru a ajunge la tot, iar tastatura numerică înseamnă că mouse-ul va fi împins mai departe de zona principală de tastare.

O opțiune mai compactă este tastatura tenkeyless, uneori cunoscută sub numele de tastatură 80%. La această tastatură nu există un bloc numeric. Mai există un rând de numere, desigur. Dacă acest lucru ți se pare stresant, gândește-te de fapt cât de des ai nevoie cu adevărat de un bloc numeric dedicat? Cu excepția cazului în care introduci date, probabil că te poți descurca bine fără unul. Acest lucru face tastatura mult mai mică și aduce mouse-ul mai aproape.

Următorul pas în jos îl reprezintă tastatura 60%, care a devenit populară în ultimii ani. O tastatură de 60 nu are taste cu săgeți dedicate, nici un rând F și nici un bloc numeric. Toate aceste caracteristici sunt acolo, dar sunt în stratul de funcții. Deci, ține apăsată funcția și apasă o altă tastă. De exemplu, săgețile sunt de obicei Fn+WASD sau Fn+JIKL. Principalul avantaj al tastaturii 60% este că este compactă și eficientă odată ce te obișnuiești cu stratul funcțional.

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu este pentru tine, există câteva aranjamente mai exotice. Dimensiunea de 65 la sută este mai mică decât un TKL, dar primești taste săgeți și alte câteva taste, cum ar fi tasta Delete, pagina sus/jos și așa mai departe. Aceasta este o cale de mijloc bună. Nu ocupă prea mult spațiu, dar îți reduce dependența de tastele de funcții. Adaugă un rând de funcții la un 65% și ai o tastatură de 75%.

Există și categoria super-mică de 40 la sută. Aceste tastaturi au doar taste alfa și câțiva modificatori. În esență, au dimensiuni de buzunar și au de obicei cel puțin două straturi de taste funcționale pentru a acoperi toate comenzile de bază de la tastatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *