Cum devine Botoșaniul „instagramabil” cu ștergar pe aleea din parc și covor tradițional pe Unirii

Treptat, treptat, Botoșaniul devine „instagramabil” după ce în mai multe locuri din municipiu au fost amenajate colțuri numai bune pentru făcut fotografii. După „ștergarul” din parcul de lângă Primărie, a fost împrospătat și covorul tradițional de pe Unirii.

„Într-o zi ,,agitată” la Botoșani, o mână de oameni cu drag de municipiu s-a adunat și a reîmprospătat culorile covorului de pe Pietonalul Unirii. Când am inițiat acest proiect cetățenesc din fonduri proprii, am crezut că vor apărea și alți botoșăneni care să preia continuatea acestuia, însă după 2 ani de zile, a trebuit ca tot noi, eu și soțul meu, să facem o adunare ad-hoc acum înaintea Sărbătorilor Pascale. Mulțumesc din suflet doamnei profesor Cătălina Fălcoianu de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Gheorghe” Botoșani și de la Palatul Copiilor Botoșani, care a răspuns afirmativ invitației și a venit însoțită de câțiva elevi”, mărturisește Iustina Irimia.

Gavril Amalia Gabriela, Iftime Cristian, Olariu Andreea,  Stănuc Melisa, Felicanu Emanuel, Felicanu Ioan, Felicanu Serafim, Necșanu Miruna, Bejan Dragoș, Iosub Bianca Elena, Chiriac Raluca Marinela, Plugaru Andreea Iasmina Rotaru Alexandra Andreea sunt tinerii care au ajutat la reîmprospătarea culorilor covorului.

Când veți trece pe Pietonal și veți zâmbi la vederea covorului și/sau vă veți fotografia, să vă gândiți la acești copii și profesori care și-au rupt din timpul lor și care în mod voluntar au susținut acest proiect! Iar cârcotașilor le spun încă o dată: faceți și voi! Căci dacă veți reuși, veți simți din bucuria noastră, iar dacă veți greși cu ceva, cum e posibil să greșim și noi, atunci nu veți mai fi atât de răutăcioși! Dacă vreți să corectați ceva, spuneți cu blândețe în privat, altfel intenția își poate pierde scopul! (Aviz celor care găsesc nod în papură în orice aș face… că pentru unii dacă nu faci e rău, iar dacă faci e tot rău…)”, spune Iustina Irimia.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *