O firmă din Botoșani construiește un parc de panouri fotovoltaice. Investiția se ridică la 8,6 milioane de lei

Un parc de panouri fotovoltaice, care costă 8,6 milioane de lei, va fi construit de societatea comercială Electroalfa SRL Botoșani la Galați. Firma patronată de Gheorghe Ciubotaru a câștigat o licitație pentru proiectarea și execuția acestei ferme fotovoltaice în aria de operare a societății Apă Canal SA Galați.

Investiția prevede amplasarea pe terenurile operatorului de apă și canalizare din Galați nu mai puțin de 5.300 panouri cu o capacitate instalată de minim 2,6 MWp, întreaga energie urmând a fi utilizată pentru funcționarea instalațiilor și echipamentelor companiei gălățene.

Detalii despre proiect

În prezent, alimentarea cu energie electrică a obiectivelor societății Apa Canal SA se face din rețeaua de medie sau joasă tensiune a operatorului de distribuție. Odată cu preluarea în concesiune a unor noi sisteme de alimentare cu apă potabilă și canalizare (actualmente Apa Canal SA operează în 34 de unități administativ-teritoriale din județul Galați, dintr-un total de 65 din județ), precum și finalizarea unor programe de investiții care au condus la creșterea numărului stațiilor de epurare, stațiilor de pompare apa potabilă sau apă uzată, cu efect asupra creșterii accentuate a cantității de energie electrică consumate pe parcursul ultimilor ani, cu preponderență odată cu finalizarea și punerea in functiune a investitiilor implementate prin proiectul regional “Reabilitarea si extinderea infrastructurii de apa și apă uzată în județul Galați” (perioada 2015-2016).

Reprezentanții societății Apă Canal SA estimează că, la finalizarea investițiilor demarate prin ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați în perioada 2014-2020”, să se înregistreze o creștere semnificativă a cantității de energie electrică consumată.

Avand în vedere și creșterea accelerată a prețului energiei electrice din ultimii ani, investiția in instalații de producere locală a energiei electrice cu panouri fotovoltaice devine o prioritate pentru reducerea costurilor de operare si pentru programul de sustenabilitate al companiei.

Implementarea unui sistem de producere locală a energiei electrice cu panouri fotovoltaice reprezinta cea mai buna oportunitate pentru reducerea consumului de energie electrica conventionala si pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera. El are rolul de a asigura o energie curată, pe o durata de cel putin 20 ani, energie ce va fi consumată în totalitate in procesul tehnologic al instalatiei respective.

 

FOTO & VIDEO Probleme din cauza furtunii, la Botoșani! Stâlpi rupți, culturi distruse de gheață și drumuri inundate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *