Tu știi ce este pescuitul la feeder? Tehnica despre care toți pescarii din Botoșani trebuie să știe!


Dacă ești pescar începător, atunci neapărat trebuie să știi de faimoasa tehnică de pescuit la feeder. Ea constă în hrănirea constantă a peștelui cu ajutorul unui năditor care este amplasat pe fundul apei. Cuvantul ‘’feeder” provine din Anglia, fiind echivalent cu “năditor” în limba română. Așa s-a ajuns la denumirea de pescuit la feeder. Englezii consideră că pescuitul este unul dintre cele mai masculine sporturi. 

Dacă vrei și tu să încerci pescuitul la feeder, atunci trebuie să ții cont de câteva aspecte de care probabil încă nu știai, cum ar fi echipamentul necesar unei astfel de tehnici, tipuri de momeală sau presiunea atmosferică potrivită. Chiar și vremea poate influența pescuitul!

 

Iată câteva lucruri de ce ai nevoie pentru pescuitul la feeder:

Haine adecvate

 

Acest aspect este relevant la orice sesiune de pescuit, pentru că ținutele de pescuit se aleg în funcție de anotimp, dar există câteva articole de îmbrăcăminte care sunt necesare indiferent în ce perioadă a anului te afli. 

 

În general, printre cele mai importante se numără pantalonii confortabili (preferabil de sport), un polar pentru iarnă și serile reci de vară-toamnă și geacă. Încălțămintea trebuie să fie extrem de confortabilă pentru orele lungi petrecute pe malul apei. Nu uita nici de pălăriile speciale de pescuit cu care îți acoperi capul și urechile, protejându-le astfel de insolație. 

 

Echipament potrivit 

 

Pescuitul la feeder nu se poate executa fără un echipament adecvat. Dacă vrei să încerci această tehnică, trebuie să înveți care sunt echipamentele obligatorii pentru pescuitul la feeder:

 

  • Lansete feeder. Aceste tipuri de lansete sunt diferite față de cele normale, pentru că au mai multe inele (între 12-15). Lanseta se alege în funcție de apele pe care le vei frecventa la pescuit;

 

  • Mulinetă. Mulineta se alege în funcție de lansetă, pentru că cele două trebuie să formeze perechea perfectă. Pe de altă parte, acestea sunt extrem de importante, de aceea trebuie să fie calitative. FishingMall.ro îți pune la dispoziție o varietate mare de mulinete pentru pescuitul la feeder pentru o experiență grozavă în activitatea ta preferată; 

 

  • Suport pentru lansete. Acest suport este foarte important pentru tipul de apă în care pescuiești. Pescuitul pe apele curgătoare oferă altă experiență față de pescuitul pe apele stătătoare;

 

  • Momeală. Printre momelile clasice pentru pescuitul la feeder se numără porumbul dulce, mămăliga, râmele și viermii. 

 

Sfaturi pentru pescuitul la feeder

 

  • Lansetele sunt predispuse la accidente, de aceea trebuie să înveți foarte bine tehnica. Ca să arunci corect, trebuie să-ți poziționezi greutatea la o ⅓ din lungimea feeder-ului; 

 

  • Dacă vrei să pescuiești la feeder pe timp de noapte, atunci trebuie să pui suporți cu starleți ca să ai lumină;

 

  • Alege cu atenție perioada de pescuit. În zilele reci și primăvara, peștii sunt mai apatici. Sistemul lor digestiv funcționează cel mai bine vara, așa că implicit, vor fi mult mai ușor de prins. 

 

Nu este o problemă dacă ești începător, pescuitul la feeder este o activitate accesibilă oricărui pescar. Acest tip de activitate oferă o satisfacție imediată. Dacă respecți câteva reguli și pescuiești corect, atunci vei avea parte o partidă reușită de pescuit. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *