FOTO Campania „10 pentru siguranță”, lansată la Botoșani. Ce sfaturi transmit oamenii legii pentru populație!

Polițiștii botoșăneni, în parteneriat cu Instituția Prefectului și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Centrului pentru Evaluare și Consiliere Antidrog au fost prezenți, duminică, în mijlocul comunității, în municipiile Botosani și Dorohoi și în localitatea Vorona.

Activitățile se subscriu celor din campania “10 pentru siguranţă”, care are loc la nivel național.

Campania se va derula până la sfârșitul lunii septembrie si are ca scop prevenirea delincvenței juvenile și combaterea oricărei situații ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Sunt vizați, la discuțiile interactive și părinții și bunicii, pentru a le reaminti ce să discute si ce să-i învețe pe cei mici, pentru a-i feri de pericole.

Comportamentul preventiv în trafic este un alt subiect abordat. Prin jocuri, concursuri, sfaturile oferite, întrebări și răspunsuri, dezbateri și simulări pe tema prevenirii consumului de alcool și de droguri, creăm astfel o punte de comunicare directă cu membrii comunității.

Sunt desfășurate, în aceste zile, și cursuri de legislație rutieră și de prim ajutor, în întâlnirile cu elevii mai mari.

10 sfaturi pentru ca elevii care se pregătesc de școală, sa obțină nota 10 la lecţia siguranţei:

  • Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri  care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!
  • Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!
  • Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!
  • În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!
  • Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!
  • Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!
  • Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!
  • Focul nu reprezintă un mod de distracție!
  • Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!
  • Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *