Colectarea selectivă a deșeurilor, o necunoscută pentru botoșăneni. Directorul Urban Serv: Este o problemă deosebită

maturatori-gunoieriDirectorul societății Urban Serv Botoșani, Simion Drelciuc, susține că colectarea selectivă a deșeurilor se face doar în instituții și la case. În rest, botoșănenii care locuiesc la blocuri adună hârtia, PET-urile şi metalul la un loc cu restul reziduurilor. Drelciuc spune că este mult mai costisitor să se facă o sortare a gunoiului în momentul în care acesta este transportat spre depozitare.

like facebookPână în 2020, cantitatea pe care trebuie să o reducem spre depozitare și eliminare prin depozitare este de 50%. La noi, în România, din datele publicate, nu știu dacă ajungem la 5% pe total țară. Este o problemă deosebită, este un trend impus României și implicit administrațiilor publice. Va fi greu atins dacă nu reușim noi, operatorii, implicit autoritățile publice să sensibilizăm cetățenii, să-i învățăm să facă această colectare selectivă de la sursă, din momentul în care generăm și producem acel deșeu”, a menționat Drelciuc.

Directorul Urban Serv susține că este nevoie de o campanie mai agresivă privind informarea populației și implicit de aplicarea unor sancțiuni în cazul celor care nu respectă legislația.

Dacă gradul de colectare selectivă nu urcă la 50 la sută, România va plăti din 2020 penalităţi de 200.000 de euro pe zi până la intrarea în normalitate.

One thought on “Colectarea selectivă a deșeurilor, o necunoscută pentru botoșăneni. Directorul Urban Serv: Este o problemă deosebită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *