FOTO Educație financiară într-o școală din Botoșani. Copiii, învățați cum să gestioneze banii pe care îi primesc de la părinți

Elevii unei școli din județul Botoșani au fost învățați cum să aibă un comportament financiar responsabil și cum să gestioneze banii pe care îi primesc de la părinți.

Acțiunea a avut loc în cadrul săptămânii Scoala altfel,  la Scoala Generală „Raluca Iurașcu„ din Joldesti, comuna Vorona. Astfel, în cadrul cursului de educație financiară, la care au participat elevi de clasa VIII-a, discuțiile s-au axat pe bani, economie, nevoi, dorințe, venituri și cheltuieli. Acțiunea a cuprins și o expoziție de bancnote românești.

”Copiii au fost captivați de prezentare și informațiile primite participând interactiv cu exemple din practica. Aceștia au primit cu bucurie și au fost încântați de expoziția de bancnote românești. Lectia de astăzi mi-a întărit ideea ca educația financiară și de antreprenoriat trebuie continuata dacă vrem sa avem asigurat viitorul de mâine. Copiii trebuie sa cunoască de mici cum se fac banii, cum se fac economiile și de ce, dar mai ales trebuie sa înțeleagă intregul mecanism economico financiar și rolul acestuia în viata de zi cu zi”, a declarat Mitruca Puscasu, directorul UniCredit Bank Sucursala Botoșani, cel care a ținut cursul de educație financiară.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *