Concurs de mânuit drujba organizat de Direcţia Silvică

taiat lemne directia silvica botosaniFasonatorii Direcţiei Silvice Botoşani s-au întrecut, joi după-amiază, într-un concurs de mânuit drujba.

Din cei 21 de angajaţi, 19 s-au concurat în cinci probe, tăiat arbori, curaţat trunchi, tăierea combinată, tăierea de precizie şi demontarea şi montarea lanţului.

like facebookCâştigătorul concursului a fost declarat veterenul Gheorghe Pânzaru, de 56 de ani, el păstrându-şi titlul de anul trecut. Acesta activează în ocolul silvic Mihai Eminescu. Câştigătorul va participa la faza naţională a concursului organizat, la Alba în perioada 25-27 iunie, între toate direcţiile din ţară.

” Munca este principalul atu, însă contează şi experienţa, zi taiat lemne directia silvica botosani4de zi din 1995. Nu am emoţii la faza naţională, este a IV-a ediţie la care particip. Ceilalţi competoitori sunt foarte buni”, a spus Gheorghe Pânzaru.

Pe locul doi s-a clasat Dan Ocu, ce activează la ocolul silvic Botoşani, iar podiumul a fost completat de Valeriu Ursuleanu, de la Ocolul Silvic Dorohoi.

” A trecut şi ediţia a V-a a concursului, faza pe Direcţie, Cel mai bun fasonator. Faţă de anul trecut locurile 1,2,3 au fost ocpate de aceeaşi competitori, însă puţin în altă ordine. Iese la pensie câştigătorul şi anul viitor nu îl vom mai întâlni în concurs. Este un eveniment deosebit, atât pentru noi cât şi pentru el, că îşi încheie cariera într-un mod strălucit. Sperăm să ne facă mândri şi la concursul naţional, unde anul trecut a luat locul 10. Nu este o surpiză câştigătorul, el a fost constant la toate concursurile. Contează experienţa, calmul şi profesionalismul pe care l-a strâns în atâţia ani. Noi ne bucurăm foarte mult de progresul pe care l-au realizat toţi, pentru că asta înseamnă că oamenii sunt mai bine pregătiţi profesional de la an la an. Este şi un mod prin care îi evaluăm. Asta înseamnă că în pădure fac ceea ce trebuie, respectă tehnologia şi fără riscuri”, a declarat Sorin Corduneanu, directorul Direcţiei Silvice.

Cei 21 de fasonatori ai Direcţiei Silvice exploatează 70.000 de metri cubi  de lemne anual.

taiat lemne directia silvica botosani3padurar taiat copactaiat lemne directia silvica botosani2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *