Şi locurile de veci din cimitire au devenit o afacere. Vezi ce fac cei care le-au concesionat!

Mai mulţi botoşăneni au încercat să scoată bani frumoşi din reconcesionarea locurilor de veci. Potrivit reprezentanţilor Urban Serv, după ce unii botoşăneni au concesionat locurile la un preţ de la Urban Serv, ei au încercat să le reconcesioneze la preţuri duble.

Din cele spuse de doritorii de a concesiona locuri în cimitire, se intermediază vânzări de locuri de veci. Sunt care concesionează un loc de veci şi îl reconcesionează în favoarea lui X. Reconcesiunea aceasta, la vedere, este un lucru normal într-un fel, dar în spatele < uşilor închise> se intermediază cu bani. Tarifele sunt destul de mari şi mi s-a confirmat acest fapt în momentul în care am sesizat că aceste reconcesionări, în baza celor care mi-au venit la mapă, ascund în spate o altă intenţie„, a spus Simion Drelciuc, directorul Urban Serv. Un loc de veci se reconcesionează cu aproape 1000 de euro.

Pentru a stopa această practică, reprezentanţii Urban Serv au oprit reconcesionarea locurilor de veci. Potrivit reprezentanţilor societăţii, în primele şase luni ale anului în curs au fost realizate 336 de reconcesionări în cele două cimitire din municipiul Botoşani.

Am dat dispoziţie deja şi am respins toate cererile care nu respectă prevederile legale. Reconcesionarea unui loc de veci se poate face numai unei rude până la gradul IV. Dacă nu se respectă această condiţie şi nu se dovedeşte cu acte existenţa gradului de rudenie„, a adăugat Drelciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *