Poliţiştii rutieri au organizat a VI-a ediţie a concursului „Micul pieton”

concurs micul pietonÎn această lună, poliţiştii Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Botoşani au organizat etapa judeţeană a concursului de educaţie rutieră destinat preşcolarilor.

Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, concursul s-a dovedit a fi foarte atractiv, atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice.

După ce au trecut de preselecţia din fiecare unitate şi s-au calificat în etapa zonală, în finala pe judeţ au participat un număr de 15 echipaje.

Prima probă a concursului a fost una teoretică, în care micuţii au avut de recunoscut indicatoare şi marcaje rutiere şi de identificat modalităţile în care pot folosi în siguranţă drumurile publice.

La cea de-a doua probă, copiii au avut de realizat un desen prin care să-şi  dovedescă vastele cunoştinţe privind  regulile ce trebuie respectate în calitate de participanţi la trafic.

Cu toţii au fost foarte bine pregătiţi, astfel că juriul a fost pus la grea încercare pentru a stabili departajarea echipajelor.

A urmat apoi proba practică în care echipajele, sub atenta supraveghere a educatorilor, au prezentat câte o scenetă – creaţie proprie – performanţă la care au ajuns după nenumărate ore de repetiţie.

La finalul probelor de concurs elevilor le-a fost prezentat un material cu conţinut preventiv-educativ realizat de poliţiştii rutieri.

La sfârşit toţi copiii au primit diplome şi premii din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

O mare atracţie pentru micuţi s-a dovedit a fi autospeciala poliţiei rutiere, toţi participanţii declarând că vor deveni poliţişti când vor fi mari !

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *