Ce minivacanţe urmează pentru bugetari. Câte zile libere vor mai avea în 2024

Românii se pregătesc să se bucure de mai multe minivacanțe în 2024, iar calendarul este plin de oportunități de relaxare și distracție. Începând cu minivacanța de 1 Mai și Paște, continuând cu Adormirea Maicii Domnului în august și încheind cu Crăciunul în decembrie, anul va aduce mai multe zile libere și momente de bucurie.

În mai, românii sau bucurat de o minivacanță de şase zile, care a început cu Ziua Muncii, pe 1 mai, urmată de o zi liberă suplimentară pentru bugetari, pe 2 mai, continuată cu Vinerea Mare, pe 3 mai, și celebrarea Paștelui Ortodox pe 5 și 6 mai.

În 2024, românii vor mai avea parte de alte două minivacanţe, astfel:

Adormirea Maicii Domnului – minivacanţă de patru zile

Adormirea Maicii Domnului pică joi, 15 august, apoi urmează o zi liberă suplimentară pentru bugetari, vineri, 16 august, după care vine week-end-ul, 17 şi 18 august (sâmbătă şi duminică). Această oportunitate este perfectă pentru a evada din rutina zilnică și a te bucura de soare, mare și relaxare în timpul verii.

Crăciun – minivacanţă de cinci zile

Crăciunul va aduce o altă minivacanță de cinci zile. Cu Sărbătoarea de Crăciun pe 25 și 26 decembrie (miercuri şi joi), Guvernul a decis să ofere o zi liberă suplimentară pentru bugetari pe 27 decembrie (vineri), după care urmează alte două zile de week-end, 28 şi 29 decembrie (sâmbătă şi duminică). Astfel, românii vor avea ocazia să petreacă timp de calitate alături de familie și prieteni în perioada sărbătorilor de iarnă.

În plus față de aceste minivacanțe, românii vor mai avea o zi liberă legală luni 24 iunie (a doua zi de Rusalii), în condiţiile în care Ziua Copilului de pe 1 iunie pică sâmbătă, la fel ca Sf. Andrei, pe 30 noiembrie, în timp ce Ziua naţională, 1 decembrie, cade întro duminică. Totuși, este important de reținut că zilele libere pentru bugetari pot să difere de cele pentru sectorul privat, iar anumite minivacanțe pot să varieze în funcție de deciziile guvernamentale.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *