FOTO Fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campion european, cetățean de onoare al unei localități din Botoșani. Distincții acordate și pentru patru pictori și două sportive

Distincții pentru mai mulți sportivi și pictori născuți în localitatea botoșăneană Hlipiceni. Acțiunea a fost organizată, în a doua zi de Paște, într-un cadru festiv, la Sala Sporturilor din Hlipiceni, unde a fost oficiată și o slujbă religioasă.

Primăria și Consiliul Local au oferit titlul de cetățean de onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campion european.

Romeo Gontineac a jucat pentru Universitatea Cluj (1993–1996) în România, South Western Districts (1996) și în Africa de Sud. S-a mutat în Franța, unde a jucat pentru FC Grenoble (1996–1997), Section Paloise (1997–1998) și Aurillac (1998–2010), unde și-a încheiat cariera de jucător.

Din anul 2012 până în 2020 a fost antrenorul principal al echipei de rugby Sperante la Stade Aurillacoise, în prezent fiind manager sportiv la Stade Aurillacoise Saos Rugby PRO.

În cadrul aceleiași ceremonii au primit distincții pentru merite excepționale 4 pictori, născuți la Hlipiceni, respectiv Florin Prodan, George Spaiuc, Cristian Bîrzoieș și Cristina Turiceanu, iar sportivele, Anca Grosu și Carmen Florentina Gînțu (haltere) au primit, în semn de recunoștință, distincții speciale.

Sfintele sărbători de Paști a fost ocazia perfectă pentru a aduce recunoștință celor care au clădit comunitatea, care au militat pentru dezvoltarea ei, dar și celor care astăzi o reprezintă cu cinste și onoare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *