„Şcoala altfel”, la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”.

liceul de arta stefan luchian botosaniLuni, 2 aprilie a debutat programul “Şcoala altfel” şi la Liceul de Artă “Ştefan Luchian”. Prima zi a inclus în calendarul său un număr de 23 de activităţi, în care au fost antrenaţi toţi elevii şi un număr mare de cadre didactice.

Astfel, prichindeii din clasele I-IV au marcat Ziua Lecturii pentru Copii, respectiv aniversarul naşterii scriitorului danez Hans Christian Andersen, prin derularea proiectului comun “În lumea basmelor lui Hans Christian Andersen”. Acesta a inclus, printre altele, jocuri de rol, vizionări de filme, lansarea la Muzeul Judeţean a unei cărţi scrise de copii şi activităţi în parteneriat cu Palatul Copiilor sau Grădiniţa nr. 24.

Elevii care au obţinut punctajul maxim la faza regională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, Studii Teoretice şi Canto vor participa în acestă săptămână la etapa naţională a olimpiadei, care se desfăşoară la Bucureşti – pentru clasele de liceu, respective la Ploieşti pentru clasele III – VIII.

Excursiile documentare au ocupat şi ele un rol important, o parte dintre elevi optând pentru vizitarea Complexului Memorial de al Ipoteşti, a Casei Memoriale de la Liveni a compozitorului “George Enescu” sau a altor obictive de acest gen.

Printre activităţile derulate în prima zi a “Şcolii Altfel”, se numără şi dezbaterea “Elevi de ieri / Elevi de astăzi”, proiect care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni şi care este iniţiat de Consiliul Şcolar al Elevilor. Acţiunea constă într-o serie de întâlniri între elevii claselor IX – XII şi foşti elevi ai Liceului de Artă, care acum fie le sunt profesori, fie au îmbrăţişat alte domenii de activitate.

Sub sloganul “Mens sana in corpore sano”  a debutat şi campionatul de fotbal al Liceului, structurat pe două secţiuni – gimnaziu şi liceu.

Astăzi, 3 aprilie, programul va continua cu desfăşurarea unui număr de 20 de activităţi, dintre care: participarea elevilor la un Concert lecţie prezentat de Filarmonica de Stat Botoşani pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, ateliere de lucru la diverse discipline (geografie, matematică, etc.), simpozioane pe diferite teme, prezentarea măsurilor de acordare a primului ajutor în cazul accidentelor care pot avea loc în perimetrul şcolii, activitate desfăşurată în parteneriat cu Spitalul de Urgenţă Mavromatti şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi, bineînţeles, vor continua proiectele realizate spre a fi derulate pe parcursul întregii săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *