36 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani au cursurile suspendate. Vezi unde nu se învaţă!

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, joi cursurile erau suspendate în 36 de unităţi de învăţământ, iar în alte 20 a fost redus programul şcolar. Sute de elevi se află îm vacanţă forţată până vineri, 3 februarie, din cauza temperaturilor extrem de scăzute de afară. Iată care sunt şcolile care rămân, în continuare închise, sau desfăşoară cursuri după un program mai scurt.

La şcoala cu clasele I-VIII Cristeşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii s-a stabilit întreruperea cursurilor în perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012.  Orele vor fi recuperate pe parcursul lunii februarie, în cursul săptămânii, prin mărirea programului zilnic cu o oră.

La şcoala cu clasele I-VIII Mihălăşeni, temperatura din sălile de clasă este improprie desfăşurării activităţii didactice (clădirea este foarte veche, nereabilitată, sălile de clasă sunt înalte, iar sobele nu reuşesc să asigure confortul termic), solicitând astfel suspendarea cursurilor în zilele de 31 ianuarie- 3 februarie.

La şcoala cu clasele I-VIII  „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti pentru perioada 31 ianuarie-3 februarie cer spre aprobare programul şcolar de la ora 9 şi terminarea lui la ora 16,30. Durata orelor să fie de 45 minute, cea a pauzelor de 5 minute.

La Şcoala primară „Gh. Pricop” Chiţoveni, structură a Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, s-au suspendat cursurile din cauza frigului din sălile de clasă (32 de elevi).

La Şcoala gimnazială Truşeşti, până pe 3 februarie orele de după amiază vor începe la 12.00 şi se vor încheia la 16.55 (ora de 45 de minute, pauza de 5 minute).

La Grupul Şcolar „Elie Radu”, din Botoşani, în urma temperaturilor scăzute din sălile de clasă, s-a hotărât suspendarea cursurilor pentru data de 2 februarie.

La Şcoala gimnazială nr. 1 Albeşti, s-a redus ora de curs la 40 de minute şi pauza la 5 minute, din cauza frigului din şcoală.

La Şcoala gimnazială Blândeşti microbuzul şcolar nu funcţionează (e un ARO vechi), astfel încât 60 de elevi nu pot fi transportaţi, iar la structurile arondate temperatura din sălile de clasă e foarte scăzută, motiv pentru care cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din comună, 6 la număr.

La Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Flămânzi şi structura Şcoala gimnazială „Petru Zamfirescu” Prisacani, oraşul Flămânzi, pentru 2 şi 3 februarie, ora va fi de 40 de minute şi pauza de 5 minute.

La Grupul Şcolar „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din Vorona, pentru zilele de 2 şi 3 februarie durata cursurilor a fost redusă la 40 de minute ora, pauza la 5 minute (imposibilitatea asigurării confortului termic în sălile de clasă încălzite cu sobe). Este vorba doar de locaţia centrală, a liceului.

La Şcoala gimnazială Dobârceni, microbuzul s-a defectat, astfel încât 76 de elevi navetişti din localităţile Brăteni, Cişmăneşti şi Murguţa au rămas acasă, motiv pentru care cursurile la Şcoala gimnazială Dobârceni cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie.

La Şcoala gimnazială Avrămeni s-au redus orele de curs la 45 de minute şi pauza de 5 minute.

La Şcoala gimnazială Dimăcheni s-a redus programul şcolar al elevilor (40 de minute ora de curs, 5 minute pauza). La Grădiniţa Dimăcheni s-a redus activitatea preşcolarilor cu o oră, de la 8.00 la 12.00.

La Şcoala gimnazială Miletin, cursurile au fost suspendate, din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă.

La Grupul Şcolar Darabani cursurile au fost suspendate pentru elevii care învaţădupă-amiaza în zilele de 1, 2 şi 3 februarie (nr. mare de navetişti în schimbul II, distanţe mari până la şcoală, reducerea substanţială a stocului de combustibil pentru centrală).

La Şcolile gimnazială „Dr. Partenie Ciopron” Păltiniş, Şcolile primare nr. 2 Păltiniş” şi „Sf. Ioan Iacob Hozefitu” Horodiştea, precum şi în cele trei grădiniţe arondate, cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie.

La cele 4 unităţi de învăţământ din comuna Copălău cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie, deoarece sunt mulţi copii care străbat o distanţă mare de la domicilu şi retur, fără mijloace de transport.

La Şcolile Buimăceni (80 de elevi) şi Tudor Vladimirescu (432 elevi) , din comuna Albeşti, pentru 2 şi 3 februarie, ora de curs a fost redusă la 40 de minute şi pauza la 5 minute, din cauza frigului din sălile de clasă.

La Grupul Şcolar „Demostene Botez”, din Truşeşti, cursurile au fost suspendate pentru 2 februarie, deoarece nu este curent electric până la ora 16.50. La structura Şcoala Buhăceni, la învăţământul primar, durata orei de curs a fost redusă la 35 de minute.

La Şcoala gimnazială Corlăteni programul elevilor a fost decalat cu o oră, astfel încât cursurile încep la ora 09.00, ora de curs este de 40 de minute, iar pauza de 5 minute.

La Şcoala gimnazială Manoleasa programul elevilor a fost decalat cu o oră, astfel încât cursurile încep la ora 09.00, ora de curs este de 40 de minute, iar pauza de 5 minute (pentru zilele de 2 şi 3 februarie).

La şcolile de pe raza comunei Vorniceni durata cursurilor a fost redusă cu 10 minute, iar pauza este de 5 minute. Deoarece microbuzul şcolar nu a putut fi pornit astăzi, elevii din satele Dealul Crucii şi Davidoaia au fost informaţi să rămână acasă.

În comuna Coţuşca microbuzul ARO ce efectua ruta Ghireni-Cotu Miculinţi-Crasnaleuca nu funcţionează, aşa încât 13 elevi au rămas acasă. Pentru că autobuzul ce transporta elevi din localităţile Rediu, Rădăuţi Prut şi Miorcani nu a pornit, 59 de elevi din aceste localităţi au rămas acasă.

La Grupul Şcolar „Al. Vlahuţă” Şendriceni, 57 de elevi de pe ruta Oroftiana- Podeni-Suharău-Vădeni-Dorohoi au rămas acasă.

Orele de curs la unităţile de învăţământ din comuna Curteşti au fost reduse cu câte 5 minute, iar pauzele cu 5 minute, pentru zilele de 2 şi 3 februarie. Un număr de 15 elevi navetişti din Agafton, ce urmau să vină la Şcoala Mănăstirea Doamnei, au fost învoiţi pentru 2 şi 3 februarie.

Au fost suspendate cursurile la toate cele 13 unităţi de învăţământ din comuna Gorbăneşti, din cauza frigului din săli şi a defecţiunii microbuzului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *