Lista celor 14 școli din județul Botoșani care pot primi câte 300.000 de euro, pentru reducerea abandonului școlar

Un număr de 14 școli din județul Botoșani pot primi câte 300.000 de euro, pentru reducerea abandonului școlar. Ministerul Educației a publicat lista celor 488 de școli din România, care pot primi maximum 300.000 de euro, pentru reducerea abandonului școlar, în apelul PNRAS Runda a II-a (seria a 3-a) și a pus în  consultare publică Ghidul solicitantului pentru acest apel. Noutatea este că nu doar școlile eligibile pot depune proiecte, ci și primăriile sau ONG-urile.

În județul Botoșani sunt următoarele unități de învățământ: Școala gimnazială nr 1 Avrămeni, Școala Gimnazială Teofil Valcu Hănești, Școala Gimnazială „ Sfântul Nicolae” Botoșani, Școala Gimnazială nr 1 Vlădeni, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ipotești, Școala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coșula, Școala Gimnazială nr. 1 Dorohoi, Școala Gimnazială nr. 1 Manoleasa, Școala Gimnazială nr. 1 Ripiceni, Școala Gimnazială nr. 1 Stăuceni, Școala Profesională „Gheorghe Burac” Vlăsinești, Școala Gimnazială nr.1 Unțeni, Școala Gimnazială nr. 1 Vorniceni și Liceul Tehnologic „Al. Vlahuță” Șendriceni.

Sunt eligibile unitățile de învățământ cum au fost identificate, pe baza datelor din SIIIR din anul școlar 2022-2023, cu prioritate de intervenție medie sau ridicată prin aplicarea a cinci indicatori de vulnerabilitate, respectiv: procentul profesorilor suplinitori raportat la numărul total al cadrelor didactice din unitatea de învățământ; rata de absolvire a învățământului gimnazial, definită ca raportul dintre numărul de absolvenți ai clasei a VIII-a și numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar; raportul dintre numărul elevilor repetenți și în abandon școlar și numărul total de elevi din învățământul gimnazial; rata de participare a absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, definită ca raportul dintre numărul absolvenților învățământului gimnazial care participă la examen și numărul total al absolvenților învățământului gimnazial; procentul absolvenților de clasa a VIII-a care au obținut note sub 6 la Evaluarea Națională din total participanți la evaluare.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *