Stenograme! Ultimele minute de libertate ale botoșăneanului care s-a dat drept polițist. Îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Noi detalii șocante ies la iveală în povestea falsului polițist din Botoșani care a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat de trafic de persoane.

Povestea îl are ca personaj principal pe B.M.M., un tânăr de 20 de ani, din Botoșani, care a încercat să păcălească pe G.G., un bărbat anchetat pentru proxenetism și trafic de persoane, să îi dea 23.000 de euro, în schimbul promisiunii că dosarul acestuia de la DIICOT va fi clasat. Cei doi au fost puși în legătură de proprietarul unui parc auto, cunoscut drept Simone. Inițial, falsul polițist, care pretindea că este agent la Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări Iași, trebuia să îl ajute pe G.G. să rezolve problemele pe care le avea cu înmatricularea unui BMW, cumpărat de la Simone, tot din Botoșani, scrie gandul.ro.

După ce s-au întâlnit, B.M.M. s-a gândit că G.G. ar putea fi o pradă mai bună decât părea la prima interacțiune. Prin urmare, i-a propus să îi pună o vorbă bună la ”procurorul” care îi instrumenta dosarul de la DIICOT, în schimbul a 23.000 de euro. Din această sumă, spunea falsul polițist, 21.000 de euro i-ar fi revenit ”procurorului”, iar 2.000 de euro ar fi fost comisionul lui. Mai mult, la una dintre întâlniri, B.M.M. i-a dat de înțeles proxenetului că, dacă vrea, ar putea să-i vândă și un pistol cu glonț marca Beretta de 9 mm.

Ca să-și convingă victima cum poate interveni în clasarea dosarului său, falsul polițist a apelat la un complice, care a jucat rolul procurorului în discuțiile telefonice pe care le-a purtat, de față cu G.G. și un colaborator, A.C. Din dosarul aflat la instanța de judecată reiese că nici măcar complicele său nu știa că B.M.M. nu este polițist. În momentul în care acesta i-a promis complicelui lui M.P. 5.000 de lei ca să se revanșeze față de el pentru că s-a descurcat bine în sceneta ”procurorul”, bărbatul a refuzat. Atunci B.M.M. s-a oferit să îl ajute, în schimb, într-o problemă cu un autoturism BMW.

„Inculpatul M.P. susține că B.M.M. i-a trimis pe WhatsApp ce trebuia să spună în cadrul conversației, respectiv să se recomande ca fiind procurorul de caz și să spună că dă o soluție de clasare persoanei pe nume G., care este cercetată pentru trafic de persoane. De asemenea, B.M.M. i-a transmis că trebuie să solicite 21 de ”fire de leuștean”. Inculpatul M.P. susține că a făcut legătură dintre cele 21 de fire de leuștean și suma de 21.000 euro. Inculpatul M.P. mai susține că inculpatul B.M.M. i-a precizat că o să îi ofere în schimbul ajutorului dat suma de 5.000 de lei, dar el a refuzat și a spus că îl ajută să scape de persoanele de etnie rromă, întrucât cunoștea faptul că este agent de poliție la rutieră și că are probleme cu acestea din cauza unui autoturism marca BMW”, se arată în dosar.

Falsul polițist își făcuse deja planuri despre cum va cheltui cei 23.000 de euro, pe care urma să îi primească: acesta i-a mărturisit complicelui său că vrea să-și ia o mașină.

Culmea este că, la doar o zi după ce M.P. s-a dat drept procuror, la telefon, B.M.M. i-a cerut acestuia să-i sune pe G.G. și pe A.C. și să joace un rol nou. De data aceasta, complicelui i-a revenit sarcina de a pretinde că este persoana care îl poate ajuta pe proxenet să-și înmatriculeze autoturismul BMW. M.P. a avut ezitări, de teamă ca nu cumva cei care îi auziseră vocea cu doar o zi înainte să nu îl identifice și să-și dea seama că stau de vorbă tot cu ”procurorul”.

Google New Urmareste-ne pe Google News

”B.M.M.: Hai că, sună-l pe acesta cu BMW-ul un pic!
M.P.: – Așa, și ce să-i zic?

B.M.M.: – Zi-i că am zis eu să-l suni, că..
M.P.: – Ce? Nu am înțeles.

B.M.M.: – Zic, vrea să vorbească cu tine de BMW ăla.
M.P.: – Așa a zis?

B.M.M.: – Da, da. A zis că nu îți mai găsește numărul.
M.P.: – A, hai că-l sun, dar mi-e să nu îmi cunoască vocea de aseară, știi?

B.M.M.: – Ei, vorbești și tu așa, mai subțirel.
M.P.: – Dar abia m-am trezit (…), nu pot să vorbesc subțirel, ești nebun? (..)

B.M.M.: – Îl are pe WhatsApp. Poți vorbi cu el pe WhatsApp.
M.P.: – A, da?

B.M.M.: – Da.
M.P.: – Dar scot poză de profil, nu? Tot.

B.M.M.: – Da, scoate!
M.P.: – Scot poza și îi dau mesaj și ce îi zic?

B.M.M.: – Zi-i sau sună, cum crezi tu.
M.P.: – Nu, mă duc în oraș, îmi fac treaba cu așa și după aia îl sun, ca să am vocea oleacă mai subțire, că eu abia m-am trezit și dacă îl sun acum își dă seama. (..)

B.M.M.: (neinteligibil) – Nu fi prost! Dacă iese combinația asta, ți-am zis, ai partea ta!
M.P.: – Da, sper să iasă, na! Pentru tine mai mult, că după aia scapi de dânșii.

B.M.M.: – Să scap de ei, dă-i în p**a că m-am săturat de ei!
M.P.: (râde) – Bine hai că vorbim!
B.M.M.: – Dacă iese combinația și așa, vedem cum rezolvi și tu cu permisul, facem să rezolvi și tu cu permisul, mergem la Bacău să îmi iau o mașină”, potrivit înregistrărilor discuțiilor avute de aceștia, aflate la dosarul DNA Iași.

”Hai să numărăm! Să numărăm, așa!”

Falsul polițist a stabilit cu proxenetul și cu A.C. ca suma de bani percepută pentru a determina procurorul care instrumentează dosarul penal de la DIICOT să dispună o soluție de clasare să-i fie înmânată joi dimineață, pe data de 18 aprilie.

”B.M.M.: – Așa rămâne, joi dimineață!
A.C.: – La șapte, frate. Dar unde ne vedem?
B.M.M.: – La mine!”, conform înregistrărilor.

Odată puse la punct detaliile cu privire la predarea banilor pentru ”șpaga procurorului”, G.G. și A.C. au mers, în ziua stabilită, la adresa de domiciliu din județul Iași a falsului polițist, dar nu singuri, pentru că proxenetul făcuse un denunț. Organele de urmărire penală le-au predat celor doi suma de 23.000 de euro și au mers împreună cu aceștia în locul indicat de B.M.M.

Conform înțelegerii, proxenetul și colaboratorul aveau banii într-un rucsac, iar când au ajuns la fața locului, B.M.M. a ieșit din bloc și le-a sugerat să urce toți în autoturismul său, unde a și luat teancurile de euro.

”A.C.: – Numără-i cât e .. !
B.M.M.: – Dar nu știți aici exact câți sunt?

A.C.: – Eu știu tot cât e, fratelo! Ai acolo 10.000, aici ai 10.000 și aici ai 3.000, 23.000 în cap. Numără-i, frate!
B.M.M: – Hai să numărăm! Să numărăm așa!
A.C.: – Numără-ți!”, potrivit înregistrărilor.

În timp ce număra banii, falsul polițist a reafirmat că 2.000 de euro îi revin lui și trebuie să îi pună deoparte. Când a terminat de numărat banii, falsul polițist i-a pus la vedere, pe bordul mașinii.

”B.M.M.: (îi dă un set de bancnote lui A.C.) – Ia și numără aici 2.000, care … să mi-i pun eu deoparte ca să nu-i amestec!
A.C.: – Păi, numără-ți-i tu, frate! Ți-i număr eu?

B.M.M. – Lasă că…lasă că opresc de-aici… opresc de-aici! (scoate din rucsac un nou set de bancnote)
A.C.: – Numără 1.000! 1.000 ai acolo?
B.M.M.: – Da!

A.C.: – Ăștia-s… stai așa! Așteaptă așa! (ia suma de bani numărată deja care se află pe bordul mașinii și o bagă în rucsac) Stai așa!
B.M.M. – Ăia să mi-i pun eu ca să nu-i amestec cu …!
A.C.: – (neinteligibil) Așa… ! … 2.000 aici îs.. ! (îi pune o sumă de bani pe bordul mașinii)”, conform înregistrărilor.

”Clasare sută la sută, cum am vorbit!”

După ce s-a asigurat că a primit întreaga sumă cerută, B.M.M. a confirmat încă o dată faptul că banii sunt pentru o soluție de clasare.

A.C.: – Pentru procuror.
B.M.M.:– Da.

A.C.: – (neinteligibil) te rog eu frumos, B.! Mai vorbim o dată cu tine, fratelo. Unui procuror, da?
B.M.M. – Îi șmecher!

A.C.: – Bun! Ne achită pentru banii ăștia? (pune mâna pe rucsac)
B.M.M. – Clasare!

G.G.: – Ne dă clasare sută la sută, B.! Te rog eu frumos!
B.M.M. – Da! Clasare sută la sută, cum am vorbit! Așa a rămas și acuma stabilit! Dacă vreți, un pic mai diseară când .. ! Poate omul doarme acuma! Un pic mai diseară, îl mai sunăm o dată!

A.C.: – Era important să îmi ajungă șoferul să-ți aduc bănuții! Am ajuns tocmai aproape de vamă, frate! Am ajuns în vamă să aduc diferența de bani, să scape…important e, te rog eu frumos, mi-l achită procurorul ăsta? Ce face?
B.M.M. – Da! Da, măi, dar n-ai văzut că l-am sunat atunci? A zis exact ce .. cum .. !

G.G.: – Să-mi dea și mie clasare! Te rog eu, B.!
B.M.M. – Da! Da! Nu, e vorba de .. !

A.C.: – E procuror, B., omul ăla?
B.M.M. – Procuror, procuror, nu .. !

G.G.: – E ăsta unde sunt eu la el, nu?
B.M.M: – Da, măi, da. Da. Cum am discutat și atunci … !”, conform înregistrărilor

Cum polițiștii erau deja pe urmele lui, B.M.M. a fost prins în flagrant în timp ce încasa banii, iar procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 aprilie 2024, față de o altă persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Carla s Dreams, Andia și The Motans vor cânta la Zilele Municipiului Botoșani. Vezi ce alți artiști vor urca pe scenă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *