FOTO Bucurie în comunitatea Parohiei Năstase din județul Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului paroh

foto doxologia

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Năstase, comuna Mihălășeni, județul Botoșani. De asemenea, chiriarhul a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel mai mic membru al familiei preotului paroh, fetița Ana Filofteia.

Comunitatea parohiei botoșănene a luat parte duminică dimineață la un deosebit moment de bucurie duhovnicească, împărtășit atât de cei prezenți la Sfânta Liturghie, cât și de familia preotului Ionuț Alexandru Iriciuc și a preotesei Roxana. În Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a avut loc duminică prima slujba arhierească, după 25 de ani de la târnosirea lăcașului de cult, și s-a săvârșit Taina Botezului pentru fetița Ana-Filofteia, cea de-a cincea fetiță a familiei clericului. Alături de chiriarh au mai slujit pr. Constantin Macuc, protopop de Săveni, și pr. Lucian Filip, directorul Centrului de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

În predica rostită după citirea fragmentului evanghelic, Părintele Mitropolit subliniază faptul că pentru a intra în casa Tatălui Ceresc, creștinul trebuie să aibă smerenie și inima curată: Evanghelia ne arată că orice ar fi, că suntem păcătoși sau că avem sentimentul că suntem drepți, să nu cădem în păcatul cel mare al mândriei. Să avem smerenie în inima noastră, să înțelegem că oricât de mare am fi, tot mici suntem în fața lui Dumnezeu și în fața veșniciei, căci astăzi suntem, mâine, cât de bogați am fi, tot în mormânt ne ducem și tot la Judecata lui Dumnezeu ne vom prezenta. Să ne ajute Dumnezeu să înțelegem cât de folositor este rămânem în Casa Tatălui, în legătură cu Dumnezeu, și dacă am fost cumva păcăliți, înșelați și ne-am dus departe de Casa Tatălui, să punem stop păcatului desfrânării și altor păcate care mai sunt, pentru că Dumnezeu ne primește. Iar dacă El ne-a primit și n-am căzut în păcate grele, să-i mulțumim lui Dumnezeu că numai datorită Lui, nu datorită nouă, n-am căzut în păcate.

Imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul dimpreună cu preoții prezenți au oficiat slujba Botezului, iar la final, prunca a primit Sfânta Împărtășanie, potrivit doxologia.ro

Cât durează vacanţa de Paşte a elevilor în 2024. Câte zile se suprapun peste minivacanţa părinţilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *