Cum poți trișa la jocurile de noroc?

Încă din 1895, când Charles Fey a inventat dispozitivul care stăla baza sloturilor moderne, au existat jucători cu exces de zel care au încercat să bată sistemul și să trișeze la jocurile de noroc.

De la utilizarea unor metode hi-tech până la trucuri mai apropiate de cele ale magicienilor de stradă, cum ar fi punerea unei monede pe un șnur, pariorii au încercat tot felul de metode de-a lungul timpului pentru a le da de cap aparatelor de păcănele.

Magneții și monedele false

În anii 1960, aparatele de păcănele erau încă simpliste și, automat, vulnerabile. Tot ce trebuia să faci era să lipești un magnet în zona unde erau rolele și să le faci să se oprească acolo unde vrei. Odată ce simbolurile de pe role aterizau într-o combinație câștigătoare, trișorii recuperau magnetul și solicitau plata afișată pe ecran.

Astăzi aplicarea acestei metode ar fi inutilă, deoarece aparatele sunt electronice și rezultatele fiecărui joc sunt determinate prin generatorul de numere aleatorii (RNG), rolele având un rol pur estetic.

În urmă cu câteva zeci de ani, când păcănelele încă funcționau pe bază de monede reale, trișorii foloseau tot felul de scheme pentru a le păcăli, majoritatea bazate pe monede false. De pildă, pe vremuri, sloturile calculau valoarea pariuriluiîn funcție de greutatea monedelor introduse. Astfel, unii jucători foloseau monede false care cântăreau la fel ca cele reale și erau făcute din metale similare, dar mult mai ieftine. De asemenea, o altă tehnică populară era trucul yo-yo – trișorii atașau o monedă de o sfoară mai lungă și subțire și băgau moneda în aparat. După ce moneda declanșa mecanismul slotului și pornea jocul, trișorul își recupera moneda trăgând de sfoară și o folosea din nou.

Baghete magice, câștiguri magice

Goana după câștiguri rapide i-a făcut pe mulți jucători să apeleze la diverse dispozitive realizate special pentru înșelarea aparatelor. De pildă, dispozitivul de validare a bancnotelor era o mașinărie mică, folosită pentru a păcăli sloturile si vendomatele. Aceasta era înfășurată în jurul unei bancnote și păcălea slotul că primește o factură de 100 de dolari când aceasta era de fapt de doar 1 dolar.

Dispozitivele de detecție a monedelor și bancnotelor introduse în aparate funcționau, la fel ca în ziua de azi, pe bază de senzori de lumină. Astfel, niște „magicieni” cu adevărat pricepuți puteau folosi o baghetă luminoasă pentru a da peste cap senzorul.Acest lucru rezulta de obicei în una din două soluții pozitive pentru trișor – senzorul credea că au fost introduse mai multe monede, așa că fie considera pariul mai mare, fie declanșa câștigul mai repede, în cazul în care era vorba de un jackpot progresiv. chiar mai primitiv era dispozitivul Monkey Paw (Laba Maimuței), ce consta dintr-o tijă lungă și subțire, cu o coardă de chitară atașată. Trișorii îl introduceau în orificiul de aerisire al aparatului și îl mișcau până atingeau mecanismul de premiere și declanșau jackpotul.

Trucuri moderne – mai poate fi manipulat un aparat de păcănele?

Uneori se întâmplă ca un cazinou să nu poată plăti un jackpot din cauza unor probleme de software. Astfel, unii jucători au fost inspirați de aceste erori și le-au folosit pentru a manipula sistemul.

Un fost fierar, Dennis Nikrasch, a cumpărat un aparat de jocuri de noroc pentru a se juca cu el în garaj până când și-a dat seama cum funcționează și care sunt defectele acestuia.

Ideea sa principală a fost să experimenteze cu cipurile de computer din interiorul aparatului, așa că a încercat să le reprogrameze până a reușit să manipuleze jackpoturile. El a angajat o întreagă echipă de escroci, și cu ajutorul lor, a reușit să schimbe chipurile originale cu cele modificate de echipa lui. De-a lungul celor 22 de ani în care nu a fost prins, a reușit să fure din cazinourile din Las Vegas peste 16 milioane de dolari.

Decenii bune a rezistat și trucul ”Sus-Jos”, mai degrabă o metodă de a fura decât de a păcăli aparatele. Dispozitivul era un instrument unic format din două părți – o tijă metalică în partea de sus și un fir lung de metal în partea de jos.Acea sârmă lungă era introdusă în interiorul canalului de premiere al slotului, în timp ce tija metalică era trecută prin slotul pentru monede. Astfel, trișorii reușeau să blocheze aparatul și să îl forțeze să elibereze toate monedele care erau în interior în acel moment.

În ziua de azi, cea mai răspândită metodă de fraudare este filmarea aparatului de sloturi cu un telefon mobil, tehnică pe care unii jucători încearcă să o folosească pentru a afla algoritmul mașinăriei. Aproape fiecare cazinou terestru îți va permite să te filmezi în timp ce învârți sloturile preferate, dar partea care urmează este cea cu adevărat dificilă. Pentru că trucul funcționează doar dacă ai un computer extrem de performant și destui bani de băgat în aparatul respectiv cât să înceapă să se repete unele combinații. La câteva mii sau sute de mii de rotiri, un procesor destul de avansat va putea calcula algoritmul aparatului, teoretic putând prezice simbolurile care vor pica rundă după rundă. Practic, acest lucru poate dura ani.

Pe scurt, să încerci să trișezi astăzi jocurile de noroc pare o luptă cu morile de vânt. Toată lumea știe că este aproape imposibil să păcălești un cazino online, și este nevoie de un efort uriaș pentru a trișa la sloturile dintr-un cazinou terestru. În plus, făptașii riscă potențiale pedepse cu închisoarea, așa că recomandăm ca această lectură să fie strict cu scopuri de divertisment, și nu ca un ghid despre cum poți să trișezi la păcănele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *