Clădirile de patrimoniu aflate în paragină, în atenţia municipalităţii

Viorel Iliuta 1
Viorel Iliuta

Mai multe imobile din municipiul Botoşani, lăsate de izbelişte de proprietari, în Executivului Primăriei. Viceprimarul Viorel Iliuţă a declarat că nouă imobile, declarate clădiri de patrimoniu, au fost identificate ca fiind părăsite de proprietari. El spune că aceste clădiri strică aspectul oraşului, însă pun în pericol şi sănătatea oamenilor drept pentru care proprietarii au fost avertizaţi să ia măsuri în privinţa lor. Una dintre clădirile aflate în vizorul Primăriei Botoşani este cea de pe Bulevardul Mihai Eminescu, clădire care a adăpostit fostul sediu al PD şi care aparţine omului de afaceri Dănuţ Prisacaru, proprietarul mall-ului din Botoşani.

Aceste clădiri creează probleme prin nivelul de degradare şi pun în pericol sănătatea şi siguranţa populaţiei prin faptul că sunt pline de câini fără stăpâni, oameni ai străzii, mizerie, şobolani. Lumea are impresia că sunt ale municipalităţii. Am identificat proprietarii, le-am scris. De la unii am primit şi un răspuns. Domnul care deţine clădirea pe Bulevard (nr. Dănuţ Prisacaru), ne-a spus că va încerca în primăvară să se apuce de renovare, iar la alţii, după caz, vom lua măsurile legale„, a precizat viceprimarul Viorel Iliuţă.

În afara celor nouă clădiri monumente istorice mai sunt şi alte clădiri lăsate în paragină. Reprezentanţii Primăriei Botoşani au dat proprietarilor un termen de răspuns cu privire la viitorul acestor clădiri. Totodată, reprezentanţii Primăriei Botoşani vor promova o Hotărâre de Consiliu Local, în completarea celei existente pe această speţă, pentru a fi prevăzute şi sancţiuni în cazul propritarilor care nu vor lua măsuri cu aceste clădiri.

2 thoughts on “Clădirile de patrimoniu aflate în paragină, în atenţia municipalităţii

  1. Consiliul local ar trebui sa dea o hotarare ca proprietarii care nu-si ingrijesc proprietatile sa fie amendati si cred ca parlamentarii ar trebui sa initieze o lege prin care sa se stipuleze clar ca in caz de neingrijire a proprietatilor sa le fie confiscata dupa ce i s-a dat un termen de reabilitare,asa cum se procedeaza in SUA si prin Europa.

  2. Nu stiu prin ce mijloace, insa ceva trebuie facut vis-avis de cladirile aflate in patrimoniul cultural national. Nu cladirea de pe Bulevard are cea mai mare importanta patrimoniala, ci altele; spre ex, Casa Manolache Iorga, Casa Sofian etc,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *