Spital de Psihiatrie nou, la Botoșani, cu patru etaje. Consilierii județeni au aprobat documentația tehnico-economică

spitalul de psihiatrieAutoritățile județene vor să ridice un nou spital de Psihiatrie, cu patru etaje, pe lângă cel de Pediatrie. Consilierii județeni au aprobat, vineri, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiție ,,Construire clădire cu destinație Psihiatrie, str. I.C. Brătianu nr.116, municipiul Botoșani, județul Botoșani” .

Obiectivul investiției este construirea unui nou corp de clădire amenajat în cadrul secției exterioare psihiatrie, ce va avea în componență următoarele structuri funcționale: serviciul primire internare pacienți, sală de ședințe cu 50 locuri; zona tampon de supraveghere 12 ore cu 20 paturi (saloane atraumatice cu 1 pat), ambulatoriu integrat spitalizare de zi, vestiare personal și Cameră de gardă psihiatrie; laborator analize medicale și laborator imagistica medicala – farmacie, Secția Psihiatrie Psihoze bărbați cu 70 paturi; femei cu 50 paturi; Secția Psihiatrie Toxico-Dependente cu 30 paturi,  Secția Psihiatrie Nevroze bărbați cu 50 paturi ; femei cu 50 paturi; Secția Psihiatrie Cronici bărbați cu 50 paturi ; femei cu 50 paturi; bloc spălătorie, bloc alimentar, centrala termica, rezervor motorina, generator, stație hidrofoare, rezervor apa, rezervor ISU.

Realizarea investiției va avea ca efect creșterea calității actului medical si a serviciilor medicale precum si scăderea timpului necesar de diagnosticare si intervenție. Acest spital va răspunde nevoilor spitalicești sub o forma mult îmbunătățită față de situația celor mai multe spitale în ce privește asigurarea circuitelor funcționale spitalicești, a calității actului medical, a ofertei de servicii medicale diversificate, minimalizării riscului legat de apariția infecțiilor nosocomiale precum și atragerii si menținerii personalului medical cu înaltă calificare”, susțin reprezentanții Consiliului Județean în raportul de specialitate.

Clădirea va fi dotată cu Building Management System, ce are în vedere controlul supervizat al echipamentelor instalate într-o clădire, în vederea reducerii consumului de energie, optimizării funcționării și sporirii gradului de confort și siguranță.

”În urma realizării Studiului privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă ridicată, în funcţie de fezabilitatea acestora din punct de vedere tehnic, economic şi al mediului înconjurător, se propun pompe de căldura aer-aer, unități de aer condiționat care vor funcționa și pe încălzire. Totodată, se propun recuperatoare de căldură pentru reducerea necesarului de încălzire al clădirii. Se propun, atât panouri solare pentru apa caldă, cât și panouri fotovoltaice pentru curent”, mai precizează sursa citată.

În baza studiilor și analizelor efectuate prin Studiul de fezabilitate, a rezultat o valoare de investiție de 277.075.309,82 lei, inclusiv TVA 19%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *