FOTO O elevă din Botoșani, pe podium, la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară

O elevă din județul Botoșani a urcat pe podium la Olimpiada Națională din aria curriculară „Tehnologii”, domeniul Industrie Alimentară. Bianca Dumitrița Balan, de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani, clasa a XII-a, s-a clasat pe locul II.

Etapa națională a olimpiadei a avut loc la Tulcea, în perioada 26- 30 aprilie. Județul nostru a fost reprezentat de Bianca, dar și de Paul Roman, de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, clasa a XI-a. Cei doi elevi au fost însoțiți la Tulcea de profesor inginer Adriana Sîrbu de la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani.

În urma susținerii probei scrise și probei practice, Paul Roman a fost la un pas de mențiune, în schimb eleva Bianca-Dumitrița Balan a reușit performanța de a ocupa treapta a doua a podiumului la o diferență foarte mică de prima treaptă.

„Premiul al II-le este un rezultat extraordinar pentru județul Botoșani, ținând cont de faptul că majoritatea concurenților reprezentau licee sau colegii specializate în Industria Alimentară din țară”, ne-a declarat prof. Adriana Sîrbu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *