O primărie din Botoşani alocă peste 10 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor. A fost lansată licitaţia

asfaltare drum judetean tudora_2O primărie din judeţul Botoşani alocă peste zece milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local. Este vorba de Primăria comunei Pomârla, care va implementa un proiect finanţat prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Administraţia locală din Pomârla a lansat, în această săptămână, licitaţia pentru stabilirea firmei de construcţii care va face lucrarea.

Din punct de vedere tehnic starea actuală a drumurilor se prezintă astfel:
– nu au capacitatea portantă corespunzătoare pentru preluarea traficului rutier existent;
– drumurile prezintă degradări și deformații specifice drumurilor pietruite;
– partea carosabilă nu este delimitată clar;
– razele curbelor sunt necorespunzătoare;
– structura rutieră este necorespunzătoare;
– șanțuri și rigole din pământ inexistente, cu secțiune necorespunzătoare, colmatate pe anumite porțiuni care nu asigură scurgerea apelor;
– podețe lipsă sau subdimensionate din punct de vedere hidraulic care nu asigură buna evacuare a apelor spre emisarii locali;
– zone locale inundabile care necesită refaceri de terasamente și drenaje;
– condiții hidrologice nefavorabile;
– intersecții la nivel neamenajate și nesemnalizate, care necesită lucrări specifice pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță;
– profil trasversal și longitudinal, neadaptat la clasa tehnică a drumului și viteza de circulație”, susţin reprezentanţii Primăriei.

Durata contractului este de 12 luni, care reprezintă perioada de execuție a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanție a lucrărilor , care variază între 36 de luni și 72 de luni.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri de interes local în comuna Pomârla, județul Botoșani” este de 10.055.253,96 lei fără TVA.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *