Se întâmplă la Botoșani! Un fost primar, dat în judecată la câteva zile după ce a murit

primarie sigla generic, stiri, botosaniUn fost primar din județul Botoșani a fost dat în judecată la câteva zile după ce a murit. Este vorba de fostul primar al comunei Brăești, Ioan Toma, care a decedat pe 19 aprilie. La doar câteva zile de la deces, Agenția Națională de Integritate (ANI) a deschis o acțiune împotriva acestuia, dar și împotriva soției sale, Violeta Toma, și a Primăriei comunei Brăești.

ANI solicită judecătorilor de la Tribunalul Botoșani anularea unor acte încheiate de fostul primar, în urma cărora soția sa a fost angajată în Primăria Brăești și a beneficiat de majorări salariale consecutive.

Practic, inspectorii de integritate au cerut instanței să constate „nulitatea absolută a Actului adițional nr. 2/19.03.2019 la Convenția civilă de prestări servicii nr. 4296/02.12.2015, ce a fost încheiat de Primăria comunei Brăești , prin reprezentant legal Toma Ioan- în calitate de primar, cu Toma Violeta, cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese”.

În 2022, ANI a constatat că Ioan Toma s-a aflat, n perioada 2016-2020, în conflict de interese, deoarece pe 19 martie 2023, a încheiat un act adițional la contractul civil dintre Primărie și soția sa prin care s-a decis majorarea salariului lunar de la 2080 lei la 4.300 de lei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *