Copil de șapte ani, dintr-o familie din Botoșani, la cerșit mâncare pe marginea drumului. „Mi se rupe sufletul văzându-l acolo”

Un copil de șapte ani, dintr-o familie din comuna Trușești, este văzut deseori la cerșit la marginea drumului. Băiatul stârnește mila trecătorilor, care se opresc și îi lasă ceva de mâcare ori un bănuț. Localnicii îl cunosc deja. Copilul face parte dintr-o familie cu șapte copii. Mama este cea care se ocupă de îngrijrea lor, copiii având tați diferiți.

„Azi, în jurul orei 12, în pădure la Drislea, pe vremea ploioasă, un copilaș de vreo 7anisori stătea în mijlocul străzii cu o mână întinsă și cu una se freca pe burtă, în semn de foame. Cine îl cunoaște poate are într-adevăr nevoie de ajutor din partea noastră .Va rugam sa ne interesam macar vecinii sau autoritățile.E a doua oară când pe ploaie îl găsesc cerșind acolo. Mi se rupe sufletul văzându-l acolo, oare părinții lui știu”, spune o femeie impresionată de copilaș.

Eu l-am văzut acum 2 luni când am fost la Albești. Mi s-a rupt sufletul când a iesit din pădure și făcea semn că îi e foame. Este un copil amărât, cu mulți frați acasă. Mi-a zis că părinți lui muncesc cu ziua prin sat și el tot ce strânge ziua de la oameni duce la frații lui mai mici”, a spus o altă femeie.

Sunt și persoane care o acuză pe mama copilului că l-ar trimite la cerșit.

„Mama lui îl trimite pentru că nu le ajunge bani de băut și de fumat că și ei fumează”, spune o localnică.

„Acel copil face în jur de 100, 150 lei pe zi, 50 trebuie duși acasa pentru ca atat ii cere, restul pe țigări si bautura cu ceilalti doi ce așteaptă în padure. De furat nu mai zic nimic, comportamentul si vocabularul la fel. Educatie de unde sa primească, mama-sa are 7 copii cu 7 bărbați, iar acest copil e a unui asa zis om de afaceri din Drislea, cunoscătorii stiu”, spune un alt localnic.

Familia se află însă în atenția Primăriei. Potrivit primarului comunei Trușești, Petru Grișa Ailenei, cazul este în monitorizare de asistenții sociali ai localității.

„Familia este monitorizată de asistentul social. Copilul fuge de acasă. Ei au cu ce trăi. Îi duc și de la asociație, de multe ori am fost și eu personal, din banii mei, să le duc câte ceva. Copiii sunt îngrijiți, sunt curați, hrăniți, primesc frecvent rapoarte de la vizita asistentului comunitar”, ne-a declarat primarul comunei.

Șeful administrației locale susține că nu de puține ori l-a văzut pe copil cerșind, i-a oferit câte ceva, a discutat cu el, apoi l-a dus acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *