Sărbătorile de Paște vin cu ploi și vijelii. Meteorolog: Este o vreme schimbătoare

ploiVremea continuă să fie capricioasă și după ziua de 1 Mai, iar temperaturile vor scădea la nivelul întregii țări în această săptămână, înainte de Paște. Valorile maxime nu vor depăși 18-20 de grade Celsius, iar probabilitatea de ploi va crește după data de 2 mai, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere a stării vremii, în zilele care urmează.

”Nu putem să spunem că scăpăm de ploi. Este o vreme schimbătoare, dar dacă ne referim la ziua de astăzi, pentru cei care se află în Crișana, Maramureș, Transilvania sau Moldova, putem spune că veștile sunt bune, pentru că vremea se menține predominant însorită pe tot parcursul zilei. Tot aici, valorile termice vor fi destul de ridicate, mai ales în Dealurile de Vest, unde se vor înregistra 25-26 de grade. Într-adevăr, sunt așteptate înnorări în special în a doua parte a zilei și pe parcursul zilei care urmează în regiunile sudice, în zona Olteniei, Munteniei și zona Dobrogei. Chiar și pe litoral, mai ales în stațiunile din sudul litoralului, sunt așteptate ploi de scurtă durată în această seară și pe parcursul nopții”, a declarat meteorologul, potrivit RomaniaTV care citeaza Antena 3 CNN.

Ploile și vântul pun stăpânire pe România de Paște

Sâmbătă și duminică, 5 mai, în prima zi de Paște, ploile vor fi prezente în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatulului, dar și în Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montante aferente.

„Putem spune că în perioada Sărbătorilor Pascale vremea va fi mai bună în partea de sud-est a țării, unde ne așteptăm la o vreme predominantă însorită, iar dacă ne referim și la intensificările de vânt, deocamdată acestea sunt prezente în sudul Banatului, în zona județului Caraș Severin, unde este de altfel și cod galben de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși chiar și 70 de km/h.

În restul teritoriului, intensificări ale vântului ușoare vor fi prezente doar izolat și pentru intervale scurte de timp”, a spus meteorologul Oana Păduraru, la Antena 3 CNN.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Spitalul de Recuperare ”Sfântul Gheorghe” Botoșani angajează. Trei posturi au fost scoase la concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *