Documentar despre Coşula, ajuns în finala Festivalului de Film de la Curtea de Argeş

Un documentar realizat de o botoşăneancă va participa la finele acestei săptămâni la un festival de film desfăşurat la Curtea de Argeş. Filmul care a fost selectat pentru faza finală a Festivalului-concurs al Filmului, la secţiunea etnografie, aparţine referentului etnolog al Centrului de Creaţie Botoşani, Margareta Mihalache şi se intitulează „SOS Coşula”. Festivalul se va desfăşura în perioada  13-14 mai 2011, la Casa de Cultura „George Toparceanu” din Curtea de Arges şi are o tematică religioasă, intitulată „Lumina din Lumina”. Manifestarea, ajunsă la cea dea XVIII-a ediţie,  este organizata de Consiliul Judetean Arges prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges, Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, Primaria Municipiului Curtea de Arges si Casa de Cultura „George Toparceanu”. Filmul „S.O.S Cosula” al realizatoarei Margareta Mihalache si al echipei sale (imagine:Dumitru Brehuescu,postprocesare sunet:Valerian Dumitrov,lectura:Florin Aioanitoaie,montaj:Eugen Grigore) a fost selectat pentru faza finala la sectiunea etnografie. Festivalul isi propune sa contribuie la revitalizarea si conservarea traditiilor crestine (ortodoxe,catolice sau greco-catolice) ale spiritualitatii romanesti. Documentarul botoşănenilor intitulat  „S.O.S Cosula” se incadreaza acestei cerinte.
In anul 2010 acelasi film a participat in finala Festivalului International „Eco-Etno-Folk-Film”,editia a -XII-a de la Casa de Cultura Taraneasca din comuna Slatioara, judetul Valcea si a fost vizionat alaturi de celelalte productii care au apartinut realizatorilor din tara si din afara tarii(Spania,Italia,Anglia,Portugalia,Franta).

One thought on “Documentar despre Coşula, ajuns în finala Festivalului de Film de la Curtea de Argeş

  1. In sfarsit!
    De cand asteapta Cosula sa fie „redescoperita”! Nu stiu daca filmul aminteste de prezentarea facuta de invatatorul Ciuperca lui N Iorga atunci cand acesta din urma a facut o vizita in sat si la manastire. Exista si un pod „istoric” alaturi de manastire. Moldovenii traiesc pe istorie, calca istoria si traiesc, azi, o istorie nedemna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *