O asociaţie de proprietari din municipiu refuză de mai bine de patru ani un control din Partea Primăriei în documentele financiare

Viceprimarul Florin Ghiorghita
Viceprimarul Florin Ghiorghita

Asociaţiile de proprietari sunt mai presus de orice. Serviciul care se ocupă cu asociaţiile de proprietari din cadrul Primăriei Botoşani continuă să întâmpine probleme cu o serie din asociaţii. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă spune că reprezentanţii unor asociaţii de proprietari din municipiu nu permit Corpului de control al Primăriei să demareze controale financiare. Un exemplu elocvent este Asociaţia 18 din Botoşani, unde Primăria încearcă de mai bine de patru ani să facă un control, însă fără rezultat. Mai mult, municipalitatea a şi amendat această asociaţie, însă şi aşa au refuzat controlul, chiar dacă în urmă cu un an reprezentanţii Primăriei au fost însoţiţi şi de poliţişti.

Avem probleme cu asociaţiile 18, 13, 5, dar şi cu altele. Sunt asociaţii care au de la delapidări şi schimbări de conducere până la orice refuz de control şi prezentare a actelor. De exemplu, la Asociaţia 18 avem patru sau cinci ani de când nu reuşim să facem un control. Sunt scandaluri, se bat între ei şi se dau în penal unii pe alţii. Acolo se încasează, în continuare, bani, dar nu mai ştiu cine încasează, cine plăteşte. Ba sunt unii, ba sunt alţii. Este o nebuloasă totală ce se întâmplă la asociaţia aia„, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Reprezentanţii Primăriei au trimis zilele acestea o nouă somaţie asociaţiei în cauză privind un eventual control.

Le-am trimis somaţie să ne lase să intrăm. Să ne zică o zi când putem să mergem în control ca să studiem documentaţia. Vom vedea ce o ieşi. De asemenea, la Asociaţia 13 am reuşit câtuşi de cât să schimbăm conducerea, pentru că a fost delapidare, însă sunt două persoane din vechiul comitat care nu există săptămână să nu existe vreo contestaţie. Şi acolo este o nebuneală…”, a mai spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *