Consiliul Judeţean, în faţa celei mai grele sentinţe emise vreodată împotriva sa. Vezi ce sumă trebuie să plătească!

sedinta consiliul judetean CJ BotosaniConsiliul Judeţean (CJ) Botoşani se află într-o situaţii incredibilă. Instituţia condusă de Florin Ţurcanu a fost obligată să plătească o sumă fabuloasă, după ce judecătorii au demontat o inginerie financiară pe care reprezentanţii judeţului au făcut-o la înfiinţarea noului operator de apă.

Printr-o decizie irevocabilă, magistraţii au anulat protocolul de predare- primire încheiat între fostul operator de apă Apa Grup şi actualul operator Nova Apaserv. Procesul a fost deschis de lichidatorul Apa Grup, iar în primă instanţă judecătorii au respins acţiunea, însă instanţa superioară a dat dreptate lichidatorului.

like facebookPractic, Consiliul Judeţean va trebui să despăgubească Apa Grup cu două milioane de dolari, reprezentând un împrumut pe care societatea l-a contractat pentru implementarea unui program de modernizare a reţelelor. La această sumă se mai adaugă 1,5 milioane de euro reprezentând cheltuielile neeligibile pentru programul ISPA, precum şi 1,7 milioane de lei aferenţi TVA a programului implementat.

La aceste sume se mai adaugă dobânzi, calculate de la sfârşitul anului 2010 până la data plăţii.

Consiliul Judetean Botosani sediuPotrivit lichidatorului, Constantin Dascălu, CJ s-a îmbogăţit pe nedrept, după ce a luat reţelele de apă din administrarea Apa Grup şi le-a dat societăţii Nova Apaserv, fără ca fostul operator să fie despăgubit după investiţiile făcute. Apa Grup avea un contract de delegare a gestiunii pe 49 de ani închieat cu CJ, proprietarul reţelelor. În momentul în care a fost înfiinţat noul operator, contractul a fost încheiat cu Apa Grup, reţelele fiind predate Nova Apaserv. Lichidatorul mai susţine că este necesară o expertiză conmtabilă care să stabilească exact sumele cu care urmează a fi despăgubită societatea Apa Grup.

Acel protocol încheiat între Apa Grup şi Nova Apaserv a fost o ficţiune judiciară, acum s-a revenit la normalitate. Decizia instanţei este irevocabilă. Voi face o notificare către Consiliul Judeţean în vederea recuperării sumelor. Odată şi odată trebuie să renunţăm la aspectele politice când vine vorba de condus societăţi de stat„, a afirmat Constantin Dascălu.

În paralel lichidatorul a solicitat, printr-o acţiune la Tribunalul Botoşani, atragerea răspunderii Consiliului Judeţean pentru falimentul Apa Grup. Suma invocată este de 70 de milioane de lei.

Consiliul Judeţean, chemat să răspundă pentru o “ţeapă” de 70 de milioane de lei

sediu Nova apaserv BotosaniPreşedintele Consiliului Judeţean şi directorul Nova Apaserv  nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere.

După începerea  de 70 de milioane de lei, Florin Ţurcanu, a solicitat chemarea în judecată a foştilor directori ai operatorului de apă precum şi membrii Adunării Generale a Acţionarilor.

Presedintele CJ cheamă în faţa instanţei pe foştii şefi de la Apa Grup, în procesul de 70 milioane. El cere sechestru pe bunurile acestora

Transferul patrimoniului Apa Grup către Nova Apaserv s-a făcut în mandatul trecut, când preşedinte al Consiliului Judeţean era Mihai Ţâbuleac.

7 thoughts on “Consiliul Judeţean, în faţa celei mai grele sentinţe emise vreodată împotriva sa. Vezi ce sumă trebuie să plătească!

  1. Alianta raului!!!
    Fosta guvernare PDL a gresit prin INCOMPETENTA, iar PNL prin Turcanu si CJ va plati!!!
    Sa vezi la TERMICA cand Diaconu va plati miliarde!!
    Alianta RAULUI din Botosani s-a format si functioneaza bine (pentru ei!!)
    Alege-tii pe cei din PMP=PDL=PNL=escrocherii financiare!!!

  2. Dacă fosta guvernare nu transforma Apa Grup în Nova Apa Serv, matale și restul orașului cărai apă cu găleata ca să torni în WC. De baie nici nu mai putea fi vorba. Dacă nu te pricepi, nu mai comenta de-a-n-tu-i mă-sa pe aici!

  3. Daca fosta guvernare il scotea pe CEAUSESCU din groapa ar fi fost toate strazile din oras prevazute cu apa si canalizare . Darcum nu s-a intimplat au facut dintr-un falimentar alt falimentar fara sa investeasca nimic in strazile laturalnice. Sint numeroase strazi (CARAGIALE ,. HUMULESTI, A.T. LAURIAN ) care nici in poze nu au avut proiectate asemenea utilitati desi pe strazile alaturate exista asa ceva.Cine nu stie sa vina in teren.Ti-ai tras canal in curte platesti chiar daca operatorul de apa nu a facut NIMIC .

  4. Şi la fosta Termica s-au făcut astfel de inginerii financiare infiintandu-se două societăţi şi mutând-se datoriile doar pe una din ele care a şi fost falimentată iar cealaltă, respectiv Modern Calor apărând peste noapte mai curată ca Albă ca Zăpada şi mai nevinovată ca Fecioara Maria. Şi aici Consiliul Local a devenit proprietar pe ce era mai important şi aducător de beneficii, lichidatorul Termica primind ciurucuri. Ce e mai important este faptul căModern Calor a primit fonduri europene de peste 50 milioane euro fiind o întreprindere fără datorii. Dacă se află la UE de aceste maşinării financiare vor fi nevoiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *