Ziua Recoltei, deschisă oficial. Preţurile la legume, mai mari ca în piaţă

viceprimar la targul recolteiConducerea Primăriei şi a Urban Serv a inaugurat Ziua Recoltei în parcarea supraterană din zona Pieţei Mari. Vineri, în prima zi a târgului, au fost prezenţi cei doi viceprimari ai municipiului, Cosmin Andrei şi Cătălina Lupaşcu, alături de directorii Urban Serv, societatea care s-a ocupat de organizarea târgului. Oficialii şi-au dat seama, după deschiderea acţiunii, că au organizat prea târziu, producţiile agricultorilor fiind aproape terminate. La mesele amplasate s-au prezentat 25 de comercianţi individuali şi adevăraţi producători, după cum au spus organizatorii. Oferta variază de la legume, fructe până la must şi pielicele de miel.

Deşi producătorii nu plătesc nicio chirie, preţurile sunt mai mari ca în piaţă. De exemplu, kg de gogoşari se videa de la 6 la 7 lei, iar ardeii Kapia cu 5-6 lei pe kg. Un pahar de plastic cu must costa 2 lei.

” Producătorii veritabili au acces la un sistem de vânzare fără intermediari. Dacă există intermediari în Piaţa Centrală, există şi acceptul producătorilor de a scăpa de marfă, de o vinde sub preţ pentru a nu pierde timp la tarabă. Produsele expuse la acest târg sunt foarte arătoase şi au un preţ accesibil. Luăm în calcul ca la următoarea ediţie să organizăm mai devreme pentru a fi mai multe produse la vânzare” a declarat Cosmin Andrei.

Viceprimarul a mai adăugat că dacă nu era impedimentul parcării, ce trebuie să aibă destinaţia din proiect timp de cinci ani, târgul putea fi permanent.

viceprimar cosmin andrei si simion drelciuc la cumparaturiLa rândul său, Simion Drelciuc a menţionat că producătorii prezenţi la târg nu achită nici o taxă pentru tarabe pentru cele trei zile aferente târgului. În fiecare zi a târgului,începând cu ora 13.00,  sunt organizate spectacole folclorice pe scena amplasată lângă tarabe.

Unii producători şi-au pus pe tarabă şi fotografii cu ei în grădină, în anumite momente ale lucrărilor specifice, pentru a demonstra că produsele sunt din propria cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *