Consiliul Judeţean nu se mai poate împrumuta de la bănci. Vezi motivul!

Consiliul Judeţean s-a îndatorat peste cap de la bănci. Preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, a anunţat că instituţia pe care o conduce nu mai poate lua credite în perioada următoare, dat fiind faptul că s-a depăşit plafonul maxim de îndatorare.Ţurcanu susţine că datorită împrumuturilor deja contractate, CJ va ajunge în 2020 la un grad de îndatorare de 57%, faţă de maximul legal de 34%.

„Când am intrat preşedinte, am preluat judeţul cu 30% cu grad de îndatorare, iar de la an la an ratele cresc, pentru că nu s-au plătit ratele, ci numai dobânzile care erau foarte mici până în 2013. Acum avem de dat 100 miliarde lei pe an. Noi ne afectăm gradul de îndatorare pentru că garantăm o societate comercială care ia un credit, nu luăm noi credit. Nu putea să iau eu, CJ, credit până la 57%„, a spus preşedintele CJ.

One thought on “Consiliul Judeţean nu se mai poate împrumuta de la bănci. Vezi motivul!

  1. Când am intrat preşedinte, am preluat judeţul cu 30% grad de îndatorare, iar de la an la an ratele cresc,…; vom avea pina in anul 2020 chiar 57%“ grad de indatorare – spune presedintele Turcanu.
    Sa analizam situatia: 1. la inceputul anului, domnul Turcanu vorbea de un nou imprumut pentru a asigura contributia locala la marile proiecte existente in mintea dumnealui; 2. dupa 6 luni constata ca nu se mai poate imprumuta. Cum trebuie sa interpretam aceasta ,,minune”?Oare Sorescu unde era la inceputul anului?
    In al doilea rind, cu toata instabilitatea financiara( si a cursului de schimb)
    este imposibil ca gradul de indatorare sa creasca de la 30% la 57% in mai putin de 10 ani. In al treilea rind, bugetul Consiliului Judetean fiind ,,amanetat”
    pina in anul 2020, nu inteleg cum mai poate vorbi presedintele Turcanu de ,,mari proiecte de investitii”, cind resursele bugetare ajung doar pentru sare la scrumbie. In al patrulea rind, il rog respectuos pe presedintele Turcanu sa nu mai confunde persoana sa cu administratia publica judeteana(consiliul judetean).Acestea sunt doua entitati total diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *