Direcţia Agricolă aşteaptă cereri de la fermierii afectaţi de secetă

Direcţia Agricolă Judeţeană Botoşani a remis, marţi, un comunicat din presă, în care se precizează că fermierii afectaţi de secetă pot depune cereri pentru obţinerea de sprijin financiar de la stat, în baza Hotărârii nr. 897 / 2012 privind aprobarea schemei “Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole” a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 639/ 7 septembrie 2012.

Astfel, începând cu data 12 septembrie 2012, fermierii pot depune cereri, termenul fiind până la data de 15 octombrie 2012.

Sprijinul va fi acordat începând cu data de 1 noiembrie 2012.

Cererile vor fi depuse la cele opt centre locale APIA, acolo unde este arondată comuna, către specialiştii Direcţiei pentru Agricultură,
Însoţite de următoarele documente:
a) o copie a BI/CI al/a solicitantului sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a BI/CI al/a reprezentantului legal;
b) dovadă cont activ bancă/trezorerie;
c) copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, certificată prin înscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul” de centrele locale sau judeţene, după caz, respectiv al municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, după caz;
d) adeverinţa în original, care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză, pentru beneficiarii prevăzuţi la art. 3, din care să reiasă că deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil.

Prevederile prezentei scheme se aplică următoarelor categorii de beneficiari care exploatează culturi agricole, în teren arabil:
a) producători agricoli persoane fizice;
b) producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică, constituite conform legii.
Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 ha şi maxim 10 ha inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *