Meniu special pentru pacienții internați la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani

Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale care  este adaptat  patologiilor pentru care se află internati , din care  nu vor lipsi pasca cu branza de vaci, ouale roșii si  cozonac.

Este estimat  un număr de circa 560 de pacienţi care vor ramane internati pe perioada sarbatorilor pascale din care  260   pacienti in sediul central din str. Marchian nr.11 , 200  pacienti la sectiile de  Psihiatrie, 30   pacienti la sectiile de Boli  Infectioase si 70  pacienti internati la Sectia de Pediatrie care vor petrece  zilele de Paște în sectiile Spitalului Judetean şi aproximativ acelaşi număr de pacienţi şi in  zilele următoare.

Cu ocazia acestor sarbatori incercăm să aducem un strop de bucurie, un crampei din atmosfera Sarbatorilor Pascale tuturor  pacientilor internati in spital care sunt departe de familie”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

In dimineața de Paște pacienţii care nu au afecţiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cascaval, sunca,  masline și oua  rosii dar si pasca cu branza de vaci, cozonac.

La masa de prânz  pacienţii care nu au recomandarea  unei  diete speciale,  vor servi ciorba a la grec, piure de cartofi cu piept si pulpe de pui ,salata de sfecla rosie si de varza iar la desert  vor primi cozonac si    mere,.

În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include  la micul dejun sunca presata, cascaval, oua rosii, masline , unt, branza telemea fara sare,, pasca cu branza de vaci ,  iar  la masa de pranz vor fi servite ciorbe si supe pe baza de legume, iar la felul II preparate din legume si orez cu piept si pulpa de pui si pulpa de porc  iar la cina  preparate pe baza de lactate.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ea este Iasmina, tânăra cu cea mai mare medie de absolvire a școlii de poliție, din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *