Sute de botoșăneni au petrecut în ploaie, la lumina lumânărilor, de Earth Hour

Sărbătoare la lumina lumânărilor în ploaie. Așa s-ar putea descrie manifestările organizate de municipalitate în colaborare cu cîteva ONGuri din Botoșani. În ciuda acestui fapt, botoșănenii au dovedit că se pot distra în ploaie și fără curent electric.

Circa 200 de persoane au participat la acțiunile din fața Primăriei unde participanții la aceste manifestări au desenat chiar la intrarea în Primărie un 60+ uriaș. Pe treptele din fața clădirii au fost așezate cîteva tablouri ale elevilor de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”.  Expozitia a cuprins patru tablouri, reprezentând lucrările de diplomă cu care viitori absolvenți ai liceului vor da examen.

Tot în zonă, copiii de la Asociația Medo au organizat o expozitie cu obiecte confecționate din peturi, acestea reprezentând suporturi de lumânări. Elevii de la Școala nr 11 din Botoșani au organizat la rîndul lor un marș dedicat Pământului. Ei au ajuns în șir indian, purtând lumânări în mîini la locul desfășurării evenimentelor în jurul orei 20.45 luând astfel parte la manifestări.

Startul manifestărilor anunțate de Alexandra Mera a fost dat de voluntarii de la Asociația B-Right Media care au pregătit pentru botoșăneni un flashmob cu muzica la chitară și baloane aruncate în aer. Momentul a fost gustat din plin de către cele cîteva sute de botoșăneni care nu au mai ținut cont de vremea de afară.

A urma spectacolul pregătit de grupul Cheia Sol. Într-o formulă mai restrînsă, cele patru fete coordonate de actorul Marius Rusu și-au dovedit acum talentul de …actrițe. Fetele au jucat rolul unor domnițe în timp ce actorul Marius Rusu a fost moderatorul întregii povești pusă în scenă. Acțiunea a fost una interactivă, patru băieți din public devenind pe loc crai. Ei și-au ales cîte o domniță care avea chipul acoperit. Pentru a o dezvălui fata a trebuit să fie cucerită cu versuri din…Shakespeare. Momentul final a stârnit hazul tuturor căci sub marama lungă s-a întrezărit chipul unei…babe cloanța.

Seara s-a încheiat apoi cu povești, glume și împărțirea unor diplome către ONGurile partenere de către viceprimarul municipiului Botoșani. Cătălin Alexa, prezent la eveniment.

Copiii-reporteri ai Asociației Adrian Enache au împărțit ziarul pe care îl realizează ei cu sprijinul Centrului Europe Direct Botoșani, prezent de asemenea la manifestările din Piața Revoluției. Ziarul a fost dedicat campaniei Earth Hour. Pe tot parcursul orei pămîntului, luminile pe clădirile Primăriei, Teatrului Mihai Eminescu și a Prefecturii au fost stinse în semn de solidaritate cu cele peste 40 de orașe care au procedat la fel cu clădirile -simbol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *