Acţiune de plantare de copaci a derulată de Mişcarea pentru Botoşani la Dorohoi

plantare pomi dorohoiAproximativ 200 de membri ai Mişcării pentru Botoşani au plantat, sâmbătă dimineaţă, lângă ferma „Progresul” din Dorohoi, câteva mii de copaci. Membrii organizaţiei  au dat astfel startul acţiunilor pe care le vor continua şi în perioada următoare în cadrul Lunii Pădurii. Acţiunea a fost organizată cu scopul de a compensa defrişările de teren care s-au făcut în ultimii ani, lucru care măreşte gradul de ecologizare al zonei.

„Ne dorim prin această acţiune să atingem nu doar scopul direct al acţiunii, cel de împădurire a unei suprafeţe de teren, ci mai ales să tragem un semnal de alarmă faţă de defrişările masive, care se fac în judeţ şi care nu ajută la nimic. Ne place să trăim într-un mediu curat, să repiram aer proaspăt, dar pentru asta nu trebuie să fim indiferenţi”, a declarat Valerian Andrieş, candidatul Mişcării pentru Botoşani la Primăria Dorohoi.

La această acţiune de împădurire de la Dorohoi, a participat şi Rodica Huţuleac, care ne-a declarat că nu este prima dată când participă la astfel de acţiuni şi o face în continuare, deoarece doar dacă ne implicăm direct, înţelegem rostul unor astfel de acţiuni.

„Am reuşit să plantăm, în această dimineaţă peste 3200 de copaci deoarece, aşa cum ştiţi, unul din obiectivele importante ale Mişcării pentru Botoşani îl constitue transformarea judeţului într-o zona ecologică. Judeţul Botoşani este cunoscut pentru suprafaţa mare de spaţiu verde pe care o are şi ne dorim să rămânem unul din judeţele verzi ale ţării,  fapt pentru care vom continua astfel de acţiuni şi în perioada următoare. Am avut la această acţiune şi vom avea şi de acum încolo alături de noi, oameni dedicaţi şi preocupaţi acestui obiectiv cum sunt, de exemplu ecologiştii, care sunt nu numai foarte harnici ci şi extrem de entuziaşti şi deschişi acestor idei. Ne bucurăm că se alătură tot mai mulţi oameni demersului nostru de a planta pomi pentru că nu este prima dată când facem aşa ceva”, a declarat Rodica Huţuleac.

4 thoughts on “Acţiune de plantare de copaci a derulată de Mişcarea pentru Botoşani la Dorohoi

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Felicitari membrilor Miscarii pentru Botosani, de la Dorohoi. O actiune benefica Pamantului. Speram ca si ceilalti sa ia exemplu sa contribuie cu ceva la bunastarea planetei.

  2. Un gest demn de respect.acesta este ub exemplu pentru generatia urmatoare si inca un plaman pentru Botosani!Frumos!

  3. Foarte buna initiativa membrilor Miscare pentru Botosani. Oamenii astia chiar se implica si vor sa faca ceva pentru orasul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *