40 de familii din Brăteşu Vechi ajutate de pompierii botoşăneni

pompierii dau ajutoare BrailaBrăilenii afectaţi de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă au primit cele peste 40 de tone de ajutoare, din care peste 20 de tone de alimente, donate de botoşăneni la centrul de colectare deschis la Casa Armatei, la iniţiativa Instituţiei Prefectului Botoşani. Transportul umanitar, format din şapte maşini încărcate cu ajutoarele botoşănenilor, a plecat de la I.S.U. Botoşani, joi dimineaţă. Cele peste 20 de tone de produse alimentare au fost predate Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila care, în acelaşi timp, le-a repartizat pentru distribuţie la trei comune grav afectate de zăpezi. Camioanele cu lemne au plecat direct în două localităţi aflate la 70-80 de kilometri distanţă de municipiul Brăila .

pompierii dau ajutoare BrailaPeste 40 de familii din satul Brateşu Vechi, comuna Surdila-Greci din judeţul Brăila, au primit o rază de speranţă de la pompierii botoşăneni. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au parcurs aproape 500 de km, pentru a întinde o mână de ajutor localnicilor care şi-au văzut puţina agoniseală îngropată sub nămeţi de peste 4 metri . Cu două zile înainte de a ajunge pompierii botoşăneni, majoritatea locuitorilor au rămas fără mâncare. Bătrâni fiind, unii imobilizaţi la pat, nu aveau posibilitatea să-şi cumpere alimentele de bază.

Satul Brateşu Vechi este situat la o distanţă de cca. 80 km de municipiul Brăila, înspre judeţul Buzău. Aici trăiesc în jur de 40 de familii, formate din persoane cu vârste de peste 75 de ani. Localnicii i-au primit pe pompierii botoşăneni cu lacrimi în ochii. Salvatorii au mers din casă în casă şi le-au oferit oamenilor 70 de pachete cu alimente ( conserve, paste făinoase, zahăr orez, dulciuri), achiziţionate din fondurile colectate de la toţi angajaţii I.S.U. Botoşani. „Impresionant este faptul că, deşi greu încercaţi de natură, aflându-se la vârsta a treia, oamenii au încercat prin eforturi proprii să lupte cu stihiile naturii, ajutându-se reciproc să-şi croiască drum prin nămeţi. Au fost miraţi să afle că printre primii oameni care au ajuns în cătunul lor au fost cei de la I.S.U. Botoşani”, a declarat mr. Ştefan Uşurelu, şeful echipajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *