Se cere dreptate după moartea Alexandrei. Între timp, doctorii care trebuiau să se ocupe de ea își iau concedii după incident

Măsurile luate de autorități după moartea Alexandrei, tânăra de 25 de ani însărcinată, care a pierit la Spitalul Județean din Botoșani implorând medicii să o ajute pentru că nu mai avea aer, sunt în fața valului de revoltă.

Pentru oameni, îndepărtarea lui Angel Călin din funcția de manager al spitalului nu este suficientă.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: „Scopul meu este ca să plătească cei care au fost vinovați, cei care au chinuit-o pe Alexandra”.

Geanina Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei: Urmează un protest și în București. Juridic, urmează plângerea, constituirea de parte civilă, cerem antrenarea răspunderii oricărui pe polița de asigurare a spitalului: doctorilor și asistentelor medicale. Răspunderea aparține mai multor persoane, au dormit pe ei și nu au venit în ajutorul pacientei”.

Medicii responsabili de starea tinerei și-au luat concedii pe bandă rulantă

În noaptea în care Alexandra a fost lăsată șapte ore să se chinuie până a murit, cu dureri atroce, în secția în care ea era internată, de gardă era doctorul Mariana Pitrop. Și-a luat concediu după incident. Pe sediul cabinetul ei privat, cineva a scris cu vopsea neagră numele Alexandrei și trei cuvinte „NU AM AER”, aceleași pe care tânăra a mai apucat să le spună înainte să moară, noteaza ProTV.

Și-a luat concediu și Carmen Oprișanu, doctorița care monitoriza sarcina Alexandrei. Polițiștii au audiat-o în spital. Tânăra îi ceruse și ei ajutor înainte să se stingă. Asistenta și infirmiera de serviciu în secția în care murit Alexandra au stat șase ore de vorbă cu poliția. Deocamdată, sunt martore în dosar.

Colegiul medicilor, instituția care ar trebui să vegheze că doctorii își respectă îndatoririle față de pacienți, s-a sesizat în acest caz abia acum, la aproape o săptămână. În timp ce trei copii au rămas fără mamă, reprezentanții colegiului caută scuze.

Constantin Moșneguțu, președintele Colegiului Medicilor din Botoșani: „Am început discuțiile încă de atunci, dar a mai durat până s-a emis actul de declanșare, a fost emis astăzi actul. Se va analiza ce se putea face, pentru a putea fi evitată această consecință. Se va începe strângerea documentelor medicale și personale”.

Cazul Alexandrei a ajuns și la Guvern

Cazul tragic al Alexandrei a ajuns și la Guvern. Premierul a spus că este inadmisibil ca în spitale să se întâmple astfel de lucruri de neglijență și de nepăsare.

Natalia Intotero, ministrul Familiei: Trebuie să existe sancțiuni drastice, dacă acestea înseamnă pierderea libertății, trebuie mers până la capăt”.

Oana Maxim, nașa Alexandrei: E cazul să înțelegem Alexandra e un caz nefast de care ne folosim să schimbăm niște lucruri, dar au fost multe Alexandre, altele, și sperăm să nu mai fie”.

Doctorițele responsabile pentru Alexandra nu au răspuns la telefon pentru a-și prezenta punctul de vedere. Între timp, la spitalul din Botoșani a fost numit un nou manger. În ancheta morții Alexandrei urmează să fie audiați la Parchet cei din familia ei și doi pacienți internați în același salon cu ea, informează Stirilie ProTV

One thought on “Se cere dreptate după moartea Alexandrei. Între timp, doctorii care trebuiau să se ocupe de ea își iau concedii după incident

  1. poate se trezește cineva din Parlamentul României să anuleze prevederea prin care Colegiul Medicilor este parte în ancheta penală. S-a dovedit de nenumărate ori că organizația nu este altceva decât susținerea frazei „corb la corb nu-și scoate ochii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *