Alertă! Botoșănean cu suspiciune de botulism, după ce a mâncat batal la ceaun dintr-un restaurant. A fost transportat în stare critică la Iași

ambulanta 112 la spitalUn bărbat de 46 de ani, din județul Botoșani, a fost transferat în stare critică la Iași cu suspiciune de botulism. Bărbatul și-a comandat, pe 20 mai, un batal la ceaun dintr-un restaurant din municipiul Dorohoi, însă a luat mâncarea pentru acasă. Potrivit declarațiilor membrilor familiei, bărbatul ar fi consumat jumătate din mâncare, după care s-a simțit rău, respectiv dureri abdominale puternice şi vărsături.

În cursul serii s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul municipal Dorohoi, ulterior fiind transferat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean cu tulburări de vedere, tulburări digestive, grețuri, vărsături, dureri abdominale, amețeli. A fost internat la Spitalul Județean, secția Neurologie timp de cinci zile, ulterior a fost transferat la Spitalul de neurochirurgie din Iași, pe Secția Neurologie. Acolo a mai stat până pe 31 mai internat, ulterior fiind transferat Neurologie Iași, la Boli Infecțioase, unde s-a recoltat testul pentru botulism. Este trimisă probă la Cantacuzino”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă. Totodată, inspectorii sanitari și specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au demarat controale la restaurantul cu pricina. Pacientul se află, în continuare, în stare gravă, cu diplopie, amețeli și tulburări de vorbire.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *