Interviu! Primarul Ovidiu Portariuc la un an de mandat: Oamenii nu mai au răbdare. Au aşteptări mari

Ovidiu PortariucDupă un an de mandat, primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, trage linie şi vorbeşte despre realizările sau nerealizările sale, despre problemele cu care s-a confruntat de-a lungul celor 12 luni de când a preluat frâiele municipiului, dar şi despre planurile de viitor.
Într-un interviu acordat pentru BotoşaniNews, primarul a susţinut că în ciuda tuturor problemelor  cu care s-a confruntat, politice, economice sau de altă natură, ar candida din nou pentru fotoliul de edil.

Reporter (R): Domnule primar, un an de mandat, un an de muncă, dar satisfacţiile cum le vedeţi? Sunt mari sau mici?
Ovidiu Portariuc (O.P.): Ca şi o sămânţă sădită în pământ, la început ai nevoie de răbdare până apar primele semne. Aşa şi eu spun că anul acesta a fost anul în care am semănat şi cred că cat de curând vom vedea rezultatele. Neavând buget decât de aproximativ câteva luni de zile,  mai exact de două luni de zile am început să ne punem îm practică proiectele noastre. Şi, dacă vreţi, pot să vă trec în revistă. Se lucrează la proiectul Cornişa, un proiect mare şi important pentru Botoşani, se  lucrează la reabilitarea termică a blocurilor, se pregăteşte reabilitarea teatrului, se pregătesc teatrele din oraş, se lucrează la reţele de termie, deci se asfaltează. S-a asfaltat până acum Calea Naţională, Octav Onicescu, Dreptăţii mai avem 2-3 străzi secundare si vom intra si pe strada Primăverii.S-au alocat sume pentru renovarea şcolilor ,deci eu cred că se lucrează pe toate planurile.

R: Aţi pus sămânţă anul trecut în pământ şi aşteptaţi să culegeţi roadele anul acesta. A fost ceva grindină prin administraţie, v-au lovit eventual gheţurile?
O.P.: Au fost. A fost…secetă, să-i spun aşa, ulterior şi grindină. Secetă pentru că resurse financiare foarte puţine anul trecut, practic am găsit un buget aproape epuizat în prima parte a anului, fiind un an electoral, şi nu ne-am putut ocupa decât de o funcţionare eficientă a administraţiei, fără a putea să începem vreun proiect. În schimb,  ne-am ocupat de lucruri care nu implicau bani. Mă refer aici la numeroase demersuri către Ministerul Apărării Naţionale, unde am făcut vreo 3-4 drumuri şi iată că acum se concretizează cu un transfer al unui teren de 47 de hectare, care va îmbogăţi patrimoniul municipiului Botoşani, cu discuţii pentru extinderea cimitirului Eternitatea, un proiect de patru hectare, cu teren de patru hectare, care iată se va concretiza cât de curând şi multe alte demersuri legate de pornirea altor proiecte, care nu sunt vizibile acum, ci vor fi vizibile în viitorul apropiat. Dar eu cred că vom putea pe deplin să vedem ceea ce am semănat acum în câţiva ani.

R: Seceta a fost financiară. Grindina ce rol a avut?
O.P.: Grindina să ştiţi că a fost mai mult politică, din mai multe direcţii, dar eu zic că am rezistat până acum indiferent din ce zonă au venit aceste intemperii. Cred că le-am făcut faţă până acum şi sper ca lucrurile să se schimbe de acum încolo.

R: Sunteţi un primar al unui partid aflat la putere. În mod normal, ar trebui să aveţi toată susţinerea, poate chiar şi financiară, pentru a derula proiectele pe care vi le-aţi propus. Aţi găsit sprijinul necesar?
O.P.: Cu siguranţă. Şi aici, atât colegii mei parlamentari şi în primul rând preşedintele Andrei Dolineaschi, cât şi alţi colegi, dar şi colegi de-ai noştri care acum sunt miniştri ne-au ajutat. Lucrurile s-au mişcat foarte repede, dar într-adevăr se poate spune că lucrurile se mişcă mai repede fiind la guvernare. Şi am dat exemplu demersurile făcute pentru transferul terenurilor, pentru extinderea cimitirului, toate aceste lucruri, faptul că am găsit uşă deschisă, înţelegere, a însemnat foarte mult pentru noi. Şi de asemenea, proiectele pe care nu pot acum să le spun decât ca o promisiune, faptul că avem proiecte de zeci de milioane de euro în stadiul de proiectare, în stadiul de intenţie dacă vreţi, ştim exact pe ce zone, dar încă nu sunt concretizate, dar avem suportul din partea Guvernului şi asta ne dă o oarecare încredere să continuăm pe zona asta.

“Mai am o problemă. Se pare că oamenii nu mai au răbdare. Au aşteptări foarte mari şi foarte repede”

R: E greu să faceţi treabă în condiţiile în care aşteptările electoratului sunt foarte mari de la o guvernare cu 70% influenţă în parlament?
O.P.: Sigur că aşteptările sunt foarte mari. Mai avem o problemă, se pare că oamenii nu mai au răbdare, deci timpul, nu mai au răbdare. Oamenii au aşteptări foarte mari şi foarte repede. Dacă s-ar putea lucrurile care se pot rezolva într-un an, doi, ar vrea să se rezolve în 3-4 luni. Eu cred că am reuşit în acest an să comunicăm, poate în prima parte nu am reuşit să comunicăm foarte bine ceea ce vrem noi să facem, dar acum când au apărut primele semne vizibile, primim o reacţie pozitivă şi din partea cetăţenilor, care au înţeles că a fost necesară o anumită perioadă de reaşezare a lucrurilor, a avut loc un schimb în administraţie, s-a schimbat şi o parte din oameni, a venit o echipă nouă cu o anumită viziune. Cred că acum lucrurile sunt aşezate şi vor apărea cât de curând şi primele rezultate.

R: Aţi avut câteva promisiuni importante în campania electorală şi le putem numi crearea locurilor de muncă, stârpirea câinilor vagabonzi şi construcţia de locuinţe pentru tineri. Cum priviţi aceste promisiuni acum, după un an de activitate?
O.P.: Eu cred că am reuşit să punctăm pe toate zonele, dar mai era o promisiune acolo şi cred că am reuşit să fim cât mai transparenţi şi să reducem costul unor contracte şi de asemenea vom continua cu măsurile propuse prin înfiinţarea corpului de control, care n-a fost posibilă până acum, dar după ce vom schimba organigrama se va înfiinţa şi acest corp de control. Pe partea de locuinţe s-au făcut paşi concreţi în direcţia preluării acestui teren şi a identificării şi a altor terenuri. Legat de problema câinilor comunitari, o consider ca şi rezolvată în luna iulie, atunci când vom avea realizat padocul de 800 de locuri. Ştiu că e o problemă printre primele priorităţi ale cetăţenilor, dar îi rog să mai aibă răbdare că a mai rămas foarte puţin timp până problema va fi rezolvată.

R: Iar locurile de muncă?
O.P.: Locurile de muncă, toate aceste investiţii crează la ora actuală cred că peste o mie de locuri de muncă, numai în proiectele pe care urmează să le demarăm, la Cornişa peste 500 de locuri de muncă, reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu încă 200-300 de locuri de muncă, reabilitarea parcurilor, izolarea termică. Izolarea termică, gândiţi-vă ca va fi un orizont de lucru pentru următorii 3-4 ani pentru toate firmele de construcţii. Vorbim de proiecte de aproape şase-şapte milioane de euro pe izolare termică. Ca să nu mai vorbim şi de Cornişa, tot ce v-am spus, pe zona de construcţii vor fi implicate peste 1000 de persoane. De asemenea, am avut discuţii cu investitori, numeroşi ambasadori au vizitat Botoşaniul, cu care ţinem legătura şi încercăm să le trimitem propuneri concrete. De multe ori au venit, au vizitat şi au spus –Domnule, aşteptăm propuneri concrete din partea dumneavoastră. Am luat legătura cu mediul economic, am reuşit să creez în cadrul mediului economic dacă vreţi acea comunicare între oamenii de afaceri, punându-i la aceeaşi masă şi identificând până la urmă un obiectiv comun al nostru şi aici au manifestat deschidere toţi, de altfel s-au făcut şi nişte paşi în direcţia asta, a fost contractată o strategie de dezvoltare a municipiului şi a judeţului. După ce vom finaliza discuţiile cu acest grup de oameni de afaceri mă voi adresa şi preşedintelui Consiliului Judeţean, invitându-l să facă parte din acest grup de iniţiativă, astfel încât împreună să putem să mergem mai departe spre zona Suceava şi să putem realiza acel proiect comun pe care eu îl văd ca principalul vector de dezvoltare a Botoşaniului în următorii zece ani şi anume conexiunea cu Suceava, ca  oraş şi ca judeţ. Bine, în primul rând  ne interesează ca oraş, în areal urban, vecinătate, dar şi zona turistică, tot ce înseamnă investiţii.

R: Regretaţi că v-aţi propus în campania electorală crearea de locuri de muncă sau construcţia de locuinţe pentru tineri cu termene fixe?
O.P.: Nu, nu. Am dat termen, crearea de locuri de muncă nu poate fi niciodată un termen fix pentru că piaţa nu e un lucru care poate fi previzibil. Locurile de muncă, azi pot exista, mâine se pot pierde, important e să creezi un mediu prielnic, în care să se dezvolte afaceri în care să poţi oferi nişte avantaje competitive ca forţă de muncă ieftină şi se crează acel cerc vicios, deci noi asta am vrut poate să creăm, dar nu vom putea noi să creăm niciodată direct locuri de muncă, nu putem noi înfiinţa societăţi. Noi putem atrage proiecte şi indirect, prin intermediul acestor proiecte, să apară zeci şi sute de firme care să lucreze aceste proiecte sau investitori care să folosească resursele pe care le avem aici: agricole, resurse naturale şi resursa umană, forţa de muncă, chiar foarte calificată în anumite domenii, cum ar fi confecţiile, industria alimentară.

“ Eu şi domnul Ţurcanu nu ne intersectăm şi nici nu m-a interesat pentru că am fost foarte preocupat de activitatea din municipiu care, slavă Domnului, îţi ocupă timpul cât să nu mai ai timp să te gândeşti şi la alte lucruri sau să observi ce fac ceilalţi

R: Aţi pomenit de preşedintele Consiliului Judeţean, a fost o relaţie foarte tensionată timp de câteva luni bune. Credeţi că altfel ar fi stat lucrurile dacă preşedinte al Consiliului Judeţean ar fi fost o altă persoană, poate un social democrat?
O.P.: Nu ştiu dacă ţine neapărat de partid, de apartenenţă politică, ci ţine de…sunt şi liberali cu care mă înţeleg foarte bine. De altfel, mă înţeleg bine şi cu domnul Ţurcanu, eu nu am avut absolut niciodată nimic cu el, cu domnia sa, n-am analizat şi n-am stat să analizez ce a făcut sau ce n-a făcut până acum, într-un an de zile, pentru că nu acesta e scopul meu, m-a interesat doar dacă avem proiecte comune, atunci când am fost invitat la un forum economic, atunci când a fost nevoie să participăm să reprezentăm Botoşaniul, cu mare drag, dar în rest nu am avut zone în care să ne intersectăm şi nici nu m-a interesat pentru că am fost foarte preocupat de activitatea din municipiu care, slavă Domnului, îţi ocupă timpul cât să nu mai ai timp să te gândeşti şi la alte lucruri sau să observi ce fac ceilalţi, dar bănuiesc că şi domnia sa are rezultate în judeţ şi bănuiesc că vor fi vizibile cât de curând, probabil în perioada următoare am înţeles că va da şi un raport în care va spune ce a realizat în ultimul an. Poate a fost o lipsă de comunicare, dar v-am spus, din partea mea n-a fost nici un atac şi vă rog să căutaţi în anul care a trecut dacă a fost vreun atac. M-a deranjat la început pentru că se putea construi, se putea crea, era o altă energie atunci şi faptul că la câteva luni după alegeri a afişat o atitudine care nu cred că a făcut bine alianţei, dar am depăşit lucrurile astea şi am mers înainte.

R: Care să fie substratul acestor divergenţe, tachinări publice? Interese economice, interese politice, interese personale?
O.P.: Mi-e greu acum să mă pun în locul domnului Ţurcanu şi să îi înţeleg atitudinea pe care a avut-o şi interesele pentru că eu v-am spus, interesul meu, ca primar de municipiu e să încerc să rezolv problemele pe care le-am identificat şi ce-am promis botoşănenilor. Pe mine nu mă interesează în momentul de faţă care sunt problemele în Nordul judeţului sau în Sud, acolo sunt parlamentarii şi preşedintele de Consiliu Judeţean. La fel, domnul preşedinte cred că ar trebui în primul rând să se preocupe de dezvoltarea în judeţ şi ulterior să se implice sau să îşi aducă aportul în …Probabil că, şi e foarte posibil, să fi fost nişte interse politice şi poate şi de altă natură. Nu ştiu, nu cunosc şi nu aş vrea să fac acum nici un fel de proces de intenţie.

R: Au fost proiecte foarte vaste care au fost în derulare la un moment dat, în momentul preluării mandatului, proiectul Cornişa, proiectul reabilitării termice a Botoşaniului. Asta le-aţi dus  la îndeplinire. A apărut un proiect nou, FC Botoşani. E un proiect prea mare?
O.P.: E un proiect frumos, un proiect iubit de botoşăneni. E o realizare, o realizare istorică, de asta am şi decis să acordăm un sprijin financiar important echipei. Cred că va aduce pe lângă bucuria suporterilor, va duce şi alte efecte pozitive colaterale botoşănenilor. E vorba de mediatizarea oraşului, e vorba de fluxul de turişti care inevitabil vor veni la meciurile importante în Botoşani, asta înseamnă capacităţi de cazare care vor fi acoperite. Consum, în general, consum, bani, locuri de muncă, deci, iată că, indirect, acest fenomen poate duce la atingerea mai multor obiective. De asta am şi hotărât să-l susţinem şi până la urmă, dacă vreţi şi un lucru legat de o anumită mândrie locală, să fim şi noi acolo pe prima scenă sportivă pentru că prin alte sporturi suntem de mult timp. Botoşaniul e prin atletism, prin lupte, prin arte marţiale, haltere şi alte sporturi. Deci iată că de acum suntem şi prin fotbal.

“A fost o manipulare din partea unora sau a altora interesaţi ca să creeze un val de presiune asupra mea şi a administraţiei

R: La un moment dat aţi fost privit ca ostil proiectului de a juca FC Botoşani în prima ligă pe teren propriu. S-a rezolvat situaţia? Credeţi că FC Botoşani va juca acasă?
O.P.: Sigur că da. A fost atunci o…eu vreau să cred că a fost o neînţelegere şi nu vreau să cred că a fost o manipulare din partea unora sau a altora interesaţi ca să creeze un val de presiune asupra mea şi a administraţiei.  Acest val de nemulţumiri s-a dizolvat foarte repede atunci când am vorbit cu oamenii şi le-am explicat exact si au înţeles că de fapt că cel mai mare suport în promovarea acestei investiţii de aproape un milion de euro în următorii ani fără de care nu ar fi fost posibil jocul echipei acasă şi chiar licenţierea. Toate astea  s-au făcut prin suportul administraţie locale şi în momentul acesta nu mai este nici un fel de problemă de genul acesta,chiar avem o comunicare foarte bună şi cu suporterii,cu cetăţenii, ne întâlnim zilnic pe stradă, s-a creat şi o stare de emulaţie în oraş, eu de asta spun că….cred că Botoşaniul a intrat într-o zodie pozitivă dacă vreţi pentru că iată proiecte mari care se desfăşoară, fonduri pe care le vom atrage în perioada următoare, perspectiva dezvoltării cu Suceava, promovarea în Liga I, nişte lucruri care încep uşor uşor să schimbe percepţia existentă până acum asupra Botoşaniului şi Botoşaniul devine un oraş cu perspectivă dezvoltare încadrat într-o regiune care are mare viitor pentru că e o regiune cu cel mai mare potenţial de dezvoltare.

R: Aţi fost privit ca un duşman al proiectului Cornişa şi acest proiect iată-l  implementat …

O.P.: Da, şi acest proiect se  va realiza, va avea un impact pozitiv asupra economiei Botoşaniului. Din primele mele rezerve au fost legate de cota extrem de mare de cofinanţare pe care trebuia să o asigure primăria, vorbim de aproape 250-300 de miliarde de lei vechi care vor apăsa asupra bugetului în următorii 7-8 ani, dar şi acum spun că proiectul Cornişa trebuie ajutat cu activităţi conexe.Decizia am luat-o la modul care ne-am dat seama că nu se poate susţine, dar îl putem ajuta prin activităţi conexe să se dezvolte. Aici am dat exemple de crearea de pensiuni turistice, mici hoteluri,restaurante cu specific local, o zonă de turism medical şi un centru de terapii naturiste, lucruri care le-a văzut fiecare mergând în afară şi care cunosc o dezvoltare extraordinar  de puternică în toată Europa şi în contextul ăsta, proiectul poate deveni un proiect de succes. Deci, el trebuie ajutat, el a fost un proiect bun, dar pentru a deveni un proiect foarte bun şi care să aibă un rol de motor, de catalizator al dezvoltării locale trebuie ajutat prin ale proiecte conexe.

“Toate aceste proiecte nu aparţin nici lui Flutur, nici lui Egner, nici altui primar…”

R: Nu s-ar putea spune la un moment dat că aceste proiecte îi aparţin lui Flutur?

O.P.: Acum toate aceste proiecte nu ştiu…nu aparţin, părerea mea, nici lui Flutur, nici lui Egner, nici altui primar. Dacă vă uitaţi la toate proiectele din Botoşani o să vedeţi că toate au o continuitate şi Centrul Vechi şi proiectul Cornişa şi Sala Polivalentă. Dacă mergeţi până la rădăcini, toate o să vedeţi că pornesc undeva în urmă cu 10-14 ani şi ar trebui să treacă 1-2-3 primari ca să le putem abia începe, acum după 10-14 ani. Eu sper să dureze numai un an doi până le finalizăm. Nu cred că…bineînţeles că îţi poţi pune amprenta asupra unui proiect, vorbind foarte mult despre el, comunicăm foarte mult, dar important  e să-l finalizezi, să-l realizezi. Am mai spus, important e finanţarea trasă şi proiectele realizate. De altfel, portofoliul de proiecte putem crea şi creem şi acum.

R: Vă place cum arată Botoşaniul în mandatul dumneavoastră,? Dacă nu, ce ar trebui schimbat? Dacă da, care sunt punctele tari ar fi?

O.P.: Eu cred că Botoşaniul e un oraş curat, cel puţin Zonă Centrală  semicentrală, poate 80% din suprafaţă pentru că am ţinut foarte mult la acest aspect şi prin schimbările operate la societatea Urban Serv, prin iniţiativele  lor din ultimul timp, e un oraş curat. Ce aş vrea să schimb în ceea ce înseamnă întreţinerea spaţiilor verzi, aici este foarte mult de lucru şi aici din punctul meu de vedere nu s-a făcut tot ce se putea face.Botoşaniul acum arată şi cum este structurat, poate arăta ca o grădină, o grădină frumoasă cu gazoane, cu aranjamente florale. La ora actulă are un gazon care poate fi îmbunătăţit, are zone verzi care pot fi extinse, cred că asta din următorii ani vor fi vizibile. Noua noastră viziune asupra tot ce înseamnă spaţiu verde trebuie mai multă disciplină în construcţii pentru un aspect estetic mai… cred că s-a permis prea mult în ultimii ani extinderi… s-au permis extinderi în construcţi neautorizate, diverse tipuri de lucrări care au transformat, din păcate aspectul oraşului. Sunt lucruri asupra cărora nu se mai poate reveni, noi ce putem face să o oprim şi să preîntâmpinăm de acum în acolo să se mai întâmple asemenea evenimente. Deci, o discipilnă mai strictă în construcţi, o disciplină mai strică a cetăţenilor vizavi de modul cum păstrăm oraşul şi aici am un proiect de hotărâre de Consilu care va fi supus luna viitoare în şedinţă privind creşterea amenzilor şi a tot ce înseamnă disciplină, nu numai în a menţite curăţenia, dar şi a menţine patrimoniu. Tot ce înseamnă mobilier stradal care sunt zilnic… ne confruntăm cu vadalizari. Deci, din puntul ăsta  de vedere cred că cât de curând vor fi vizibile schimbările.

R: Dacă ar fi să mai candidaţi acum pentru un nou mandat aţi mai face-o?

O.P.: Cu siguranţă pentru că am realizat că îmi place foarte mult ceea ce fac, e o activitate care mă motivează 10-12 ore pe zi, uneori şi mai mult, nici nu îmi dau seama când trece timpul, e o activitate extrem de variată. Ai de a face într-o zi cu aspecte care ţin de învăţământ, aspecte legate de învăţământ, de spitale, de zone sportive, de zone edilitare, până la lucruri legate de aspecte culturale, aspecte religioase să nu uităm şi parte asta pentru că şi aici am investit foarte mult pe zona bisericilor şi monumentelor. Deci, e o activitate extrem de diversă care te motivează foarte mult şi care îţi dă nişte satisfacţii extraordinare în măsura în care până acum am reuşit să văd o parte acestor eforturi făcute de noi. Multe dintre ele nevăzute şi poate neştiute, dar care au făcut ca lucrurile să continue, să meargă înainte.

R: Câte din ceea ce se întâmplă sunt aportul direct al primarului şi câte sunt generate de contextul economico-  politico- social?

O.P.: E greu de făcut o diferenţă. Eu cred că e un context dificil economic, pe de altă parte e un context favotabil din punct de vedere politic, Botoşaniul, după cum aţi spus, acum are susţinere la nivel guvernamental şi lucrul acesta se va vedea cât de curând prin fondurile care vor fi alocate către Botoşani, e un context pozitiv în ceea ce priveşte alocarea de fonduri europene pe următorul exerciţiu financiar, chiar extrem de pozitiv pe zona asta, e un context negativ pentru că suntem îndatoraţi şi nu mai putem lua decât foarte puţin bani cu care să cofinanţăm noi proiecte. Nu pot eu acum să vorbesc despre aportul meu, ce vreau să vă spun e că am încercat să aduc o altă viziune, un alt mod de a te raporta la lucrurile astea, la un mod de lucru pe care l-am avut în mediu privat, adică de a reacţiona mult mai rapid, de a simplifica lucrurile fie că ţin de proceduri, fie că ţin de interacţiunea cu cetăţenii şi aici deja am introdus unele schimbări. Am introdus un nou sistem la Direcţia de impozite şi Taxe, vom muta Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi alte servicii în cadrul mall-ului vom asigura nişte servicii civilizate pentru cetăţeni, de aşteptare,pe bază de bon. Deci, cred eu că experienţa din mediu privat acolo unde tot timpul am încercat să mă pun în locul clientului, să îi ofer ceea ce ste mai bun şi cât mai repede şi la un cost cât  mai mic, cred că din punctul meu de vedere s-a transferat în zona asta a administraţiei ca să am  şansa şi aici, să ofer cele mai bune servicii publice cetăţeanului, cât mai repede, cu un efort cât mai mic din partea cetăţeanului cu un cost cât mai mic. În fond asta cred că ne dorim cu toţii.

R: Aţi privit consiliul local ca un partener sau ca o instituşie subordonată?

O.P.: Nu. Am privit consilul ca un partener şi cred că până acum am discutat absolut cu toţi consilierii şi cu partenerii de alianţă si cu partenerii din opoziţie, a fost o ostilitate destul de mare la început şi acum se mai manifestă, cred că acum a existat o anumită neîncredere din partea lor la început , acum cred că şi consiliul a început…exceptând 2-3 şedinţe a început să înţeleagă că de fapt nu avem decât un interes comun de a dezvolta oraşul şi că toţi avem de pierdut dacă ne punem piedici reciproce.

R: Cu toate astea există o ostilitate chiar şi a Partidului Naţional Liberal în consilu…

O.P.: Există o ostilitate de natură politică care sper să se lămurească, dacă nu s-a lămurit în perioada asta. De altfel, am avut o discuţie scurtă cu domnul Ţurcanu, i-am explicat atunci după ultima şedinţă de consilu local, l-am întrebat dacă mai funţionează USL-ul la Botoşani ca să ştim exact… el m-a asigurat că lucrurile de acum în acolo vor sta altfel şi că vor înţelege că nu e timp de controverse de genul acesta politic. Timpul e prea scurt şi avem prea multe lucruri de făcut ca să începem acum campania. Campania electorală o să fie în 2016, avem timp destul atunci.

Dacă mă uit acum deja 20-25% din promisiunile făcute sunt pe cale de a se rezolva în acest an

R: Vă e frică de ceea ce ar urma să spuneţi electoratului la finalul  a 4 ani de mandat? Dacă nu, cum credeţi că vă veţi prezenta în faţa electoratului după 4 ani de mandat?

O.P.: Nu. Eu vreau să vă spun chiar după ultimele luni de zile perspectiva s-a schimbat, a fost foarte greu prima jumătate a anului, v-am spus că nemaiavând bani şi a trebuie să… nu îmi mai amintesc acum problemele pe care a trebuit să le rezolvăm, probleme rămase legate de groapa de gunoi şi alte  multe lucruri care a trebuit să le rezolvăm. Nu, eu cred că majoritatea promisiunilor sau planuri pentru Botoşani va fi îndeplinită în 4 ani. Dacă mă uit acum deja 20-25% din promisiunile făcute acolo sunt pe cale de a se rezolva în acest an. Deci, cu siguranţă în 4 ani de zile… asta ne-am şi propus ca în 4 ani de zile să realizăm acel plan pentru Botoşani, contractul nostru cu botoşănenii. Dacă realizăm mai mult foarte bine, dar am toată încrederea că ne îndreptăm spre direcţia bună.

R: Spuneaţi că contează foarte mult siguranţa cetăţeanului.

O.P.: Da, asta vroiam să spun. Una din preocuparile noastre a fost şi întărirea siguranţei, în primul rând în zona liceelor şi a şcolilor, apoi în centrul vechi acolo unde avem probleme de revitalizare şi sper că în această vară să avem acolo primele restaurante şi cafenele deschise şi de asemenea paza în parcuri, reabilităm şi Parcul Eminescu şi Parcul Curcubeului, vorbim de aproape 20 de miliarde investiţii, nu aş vrea ca în câteva luni de zile să vedem iarăși mobilier stradal vandalizat şi alte lucruri distruse. Deci, vom pune pază şi în parcuri.

2 thoughts on “Interviu! Primarul Ovidiu Portariuc la un an de mandat: Oamenii nu mai au răbdare. Au aşteptări mari

  1. ce bine ca nu v-am votat.asa e cand votati copii alintati de bani gata.votati ca orbii.habar nu aveti ce ati votat ce experienta are acest om ca sa poata conduce un oras.tot ce se face la ora actuala in acest oras sunt proiecte vechi lasate de Flutur.ati vrut schimbare asa ca suportati.
    Domnule primar de ce v-ati sters contul de facebook?nu prea va place cand va ia lumea la rost,credeti ca daca posta 2 poze cu un sens giratoriu si panselutele lui ghiorghita lumea chiar e proasta si uita ca nu faceti nimic?eu zic sa nu mai candidati ca sa nu plecati cu gust amar din viata politica,eu zic ca cel mai bine daca tineti la acest oras v-ati da demisia singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *