Tinerii din PNL fac apel la botoşăneni să doneze sânge

În fiecare an, pe data de 14 iunie, se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.  Această zi este dedicată tuturor celor care donează, în mod voluntar, sânge, dar, în același timp, scopul său este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge.  Este o ocazie unică de a reaminti lumii despre milioanele de oameni care își donează sângele pentru a ajuta bolnavii să supraviețuiască.

Organizația Municipală TNL Botoșani susține importanța donării regulate de sânge pentru a preveni eventualele crize în stocarea de sânge și încurajează cât mai mult oameni pentru a deveni donatori voluntari de sânge. De aceea, tineretul liberal botoșănean lansează public invitația de a contribui la salvarea unei vieți, prin donarea de sânge.  “Consider că nu trebuie să existe o anumită zi pentru a ne mobiliza și a dona sânge, acest gest îl putem face în fiecare zi a vieții noastre pentru a oferi un strop de viață celor în nevoie. Sunt mulți cei care ignoră nevoia de sânge, de aceea mesajul nostru către botoșăneni este “Și tu poți oferi o șansă la viață! Donează sânge”. Este un gest simplu, dar care are puterea de a salva vieți”, a declarat Sorin Cornilă, președintele Organizației Municipale TNL Botoșani.

Tinerii liberali îndeamnă, printr-un apel public în rândul tuturor membrilor PNL și a tuturor botoșănenilor care conștientizează necesitatea donării de sânge să facă acest gest pentru semenii lor. Chiar dacă unele persoane se află în in imposibilitatea de a dona sânge pentru orice motiv, acestea pot deveni voluntare prin convingerea celor sănătoşi să doneze sânge, contribuind astfel la o aprovizionare sigură şi permanentă cu sânge şi derivate de sânge.

TNL Botoșani susține, și prin intermediul rețelelor de socializare, donarea regulată de sânge, distribuind sloganul “Și tu poți oferi o șansă la viață! Donează sânge!”.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *