Ambasadorul Armeniei: Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Botoşaniul

ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian, in vizita la Botosani
ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian, alaturi de primarul Ovidiu Portariuc

Şeful diplomaţiei Armeniei în România, Hamlet Gasparian a vizitat, sâmbătă municipiul Botoşani, unde a avut o întâlnire cu primarul municipiului, Ovidiu Portariuc, dar şi cu membrii comunităţii armene din Botoşani.

Ambasadorul Armeniei a vizitat Biserica Armenească din Botoşani, cea mai veche biserică armenească din toată Europa.

Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Botoşaniul. Trebuie să vă mărturisesc că am scris în anii trecuţi scrisori în acest sens. Dumnezeu a vrut ca acest lucru să se întâmple astăzi. Bineînţeles că înainte de venirea mea în România mi-era cunoscută deja istoria Botoşaniului, pentru că armenilor le este cunoscut oraşul Botoşani, pentru că armenii auziseră deja de Eminescu, Iorga, Luchian sau Enescu. Sunt cunoscute aceste nume din cultura naţională sau din istoria armenilor pe aceste locuri. Era normal ca ambasadorul Republicii Armenia să fi făcut aceste legături mai de mult timp„, a spus diplomatul armean.

Acesta a subliniat că se va implica în realizarea unei înfrăţiri între municipiul Botoşani şi un oraş din Armenia. El a arătat că autorităţile din ţara sa se bazează foarte mult pe aceste relaţii şi că, în 2012, au fost realizate şapte astfel de înfrăţiri.

Mă bucur că domnul ambasador a venit în întâmpinarea noastră cu această propunere. Asta intenţionam să propun şi eu, să începem un proces de înfrăţire cu un oraş din Armenia„, a spus, la rândul său, Ovidiu Portariuc.

One thought on “Ambasadorul Armeniei: Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Botoşaniul

  1. Pai cine l-a impiedicat pina acum sa viziteze Botosaniul ? Alt fariseu lipsit de decenta si caracter aflat in slujba politicului . Un fel de politruc aflat intr-o permanenta campanie electorala . Un armean naravivtde „naravurile” tipic romanesti .
    Cit priveste asa zisa infratire, mie mi se pare ca la noi aceasta a devenit un fel de „hai sa ne bagam singuri in seama daca tot nu ne mai acorda nimeni nici o atentie” . In mod firesc si logic infratirea asta (indiferent cu cine si cu care) trebuie sa aduca in fapt dezvoltarea in mod real si nicidecum formal , a unor relatii comerciale , culturale, economice etc a intregilor ambelor comunitati care se „infratesc” . Ori la noi , infratirea asta are doar rol de fatada (electoral, schimb de vizite doar la nivel inalt pe banii contribuabililor , asa numitelor schimburi de experienta fara nici un rezultat real si concret pentru intraga comunitate ) . Ceva de genul (ca pe vremea impuscatului ) : de binefacerile societatii socialiste beneficiaza intregul popor prin reprezentantii sai . PUNCT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *