Episcopul armenilor din România: Sperăm ca Biserica Armeană să devină un centru cultural

PS Datev Hagopian in vizita la Botosani
PS Datev Hagopian in vizita la Botosani

Liderul spiritual al armenilor din România, Prea Sfinţitul Datev Hagopian, care l-a însoţit, sâmbătă, la Botoşani, pe ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian, a declarat că Botoşaniul este un punct de reper pentru Armenia, pe motiv că deţine cea mai veche biserică armeană din Europa. El a spus că „istoria Bisericii Armene din România este foarte importantă pentru istoria Armeniei”.

Pentru noi Botoşaniul este foarte important pentru că are cea mai veche biserică armenească. Şi asta nu numai pentru România, ci pentru toată Europa.  Sperăm ca această biserică să devină centru cultural şi bisericesc„, a spus episcolul tuturor armenilor din România.

PS Datev Hagopian a spus că biserica din Botoşani ar putea deveni o şcoală de manuscrise armeneşti, dar şi una de pictură. El speră ca în curând să fie finalizate lucrările de refacere a picturii din iteriorul lăcaşului de cult din Botoşani.

Episcopul armean a oficiat, în prezenmţa membrilor comunităţii armene din Botoşani, o slujbă specială la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municpiul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *