Scapă de frica de zbor prin cinci metode simple

Zborul cu avionul nu mai este un moft, ci o necesitate. Ne ajută să călătorim mult mai repede și pe distanțe mult mai lungi față de orice alt mijloc de transport terestru. Acum, mai mult ca oricând, putem călători linberi oriunde în lume.

Avionul este cel mai sigur mijloc de transport la nivel global. Totodată, este și cel mai rapid mod de a călători dintr-o țară în alta și chiar de pe un continent pe altul, iar în 24 de ore putem ajunge dintr-un punct oriunde pe planetă.

Călătoria cu avionul este accesibilă oricui prin intermediul companiilor aeriene low-cost sau full-service.

Odată cu creșterea numărului de pasageri, s-a constatat că unul din cinci pasageri poate avea frică de zbor. Este o fobie care apare din lipsa controlului și duce la agitație și gînduri cu scenarii negative. Cu siguranță, frica de zbor generează o stare de disconfort pasagerului, dar acest lucru nu ar trebui să ducă la renunțarea călătoriei.

Există numeroase mecanisme psihologice cu ajutorul cărora frica de zbor poate dispărea. Dacă vă știți cu frica de zbor, ar trebui ca pe viitor să urmați câțiva pași simpli în speranța că această fobie va dispărea sau sentimentul de nesiguranță se va diminua considerabil.

Anunță un insoțitor de bord

În primul rând, odată urcat în avion, este foarte important să-i comunici unui însoțitor de bord că-ți este teamă să zbori, că ești anxios. Pe durata zborului, vei primi ceva mai multă atenție de la echipajul de cabină. Nu trebuie să te simți stânjenit de faptul că ai această fobie. Unele reacții nu le putem anticipa și cu greu le controlăm.

Se spune că putem combate anumite fobii chiar cu practicarea acțiunilor care ne generează aceste fobii.

Relaxare cu activități recreeative

Încercați să vă relaxați cu gânduri bune și pozitive. Căutați să vă faceți de lucru, să vă relaxați cu ceva distractiv sau comic. Jucați păcănele online, urmăriți filmul preferat, citiți o carte, orice vă ajută să vă destindeți și să nu mai stați cu mintea concentrată pe zbor.

Hidratarea și alimentația joacă un rol esențial

În avion, din cauza ventialației și presurizării, aerul e mai uscat și te poți deshidrata mai repede. Recomandăm să te hidratezi constant pe durata zborului. Nu ezita să ceri un pahar cu apă mereu când simți că au buzele uscate, mai ales că frica de zbor influențează și accelerează deshidratarea.

Totodată, caută să te hrănești corespunzător. Mănâncă ceva ce-ți place, ronțăie niște alune / semințe. Și papilele gustative au nevoie de relaxare. După hidratare și hrănire, organismul se relaxează și zborul decurge altfel.

Nu recomandăm alcoolul, care duce la deshidratare accentuată. Mai bine încearcă un ceai natural, relaxant.

Odihnă

Dacă ai un zbor mai lung, caută să-ți golești mintea de gândurile rele care generează starea de fobie, relaxează-te și poate chiar reușești să te odihnești. Dormind, vei simți că timpul trece mai repede și astfel vei ajunge la destinație odihnit și fără stresul zborului. Te faci confortabil și ațipește câteva minute sau zeci de minute. Lasă-te purtat de avion, nu te împotrivi.

Comunică cu cei din jur

Caută să comunici cu cei din jur. Poți să le povestești de fobia ta de zbor și, odată ce vorbești, starea ta de spirit să se schimbe. Poate vor exista persoane care te vor ajuta să uiți pentru moment de ea și să purtați și alte discuții interesante, poate chiar de avioane, experiențe din alte călătorii, despre subiecte comune și de interes.

Este indicat să nu stați la geam, dar pentru a combate fobia de zbor ar trebui să vă faceți curaj și să priviți pe geamul avionului. De la înălțime lumea se vede altfel și vă oferă peisaje interesante și plăcute.

Vă dorim zbor liniștit, fără turbulențe, fără frică de zbor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *