Avocata familiei Ivanov dezaprobă cazurile de agresiune verbală la adresa personalului medical de la Maternitatea Botoșani: Singura șansă pentru a merge înainte este comportamentul cumpătat și demn

Avocata familiei Ivanov, Geanina Vera Poroșnicu, dezaprobă cazurile de agresiune verbală din partea pacientelor și a aparținătorilor la adresa personalului medical de la Maternitatea Botoșani.

Geanina Vera Poroșnicu spune că nu trebuie să existe niciun fel de manifestări agresive față de medici sau alți membri ai personalului medical de la Spitalul Județean din Botoșani și că luările de poziție trebuie ”să rămână într-un cadru civic”

”Pe măsură ce ancheta penală în „cazul Alexandra” avansează, simt nevoia să le reamintesc tuturor celor dezamăgiți de funcționarea sistemului medical că este foarte important ca luările de poziție și acțiunile lor să rămână într-un cadru civic. Nu trebuie să existe niciun fel de manifestări agresive față de medici sau alți membri ai personalului medical de la Spitalul Județean din Botoșani. Actele care ies din sfera civismului și a bunei cuviințe trebuie condamnate: singura șansă pentru a merge înainte este comportamentul cumpătat și demn. Ceea ce ne dorim noi este ca, dincolo de sancțiunile pentru cei vinovați și de toate celelalte aspecte juridice, să fie creat un mediu de lucru care să protejeze și să ajute pacientul. El nu poate apărea dacă medicii, asistenții și ceilalți angajați ai spitalului sunt insultați și intimidați”, a declarat Geanina Vera Poroșnicu.

Potrivit sursei citate, „Cazul Alexandra” nu este un atac la adresa lor ci, așa cum s-au exprimat de multe ori membrii familiei Alexandrei, o încercare de a pune lucrurile în ordine, pentru ca asemenea drame să nu se mai repete.

”După cum știți, mama Alexandrei este cadru medical – așadar, înțelege foarte bine cât de important este ca oamenii în halate albe să se poată concentra pe deplin asupra muncii, fără teamă sau presiuni. Și să poată înțelege ce schimbări sunt necesare pentru ca Spitalul Județean, ca instituție, să-și recâștige încrederea comunității”, a completat avocata.

Medicii și asistenții sunt agresați verbal și amenințați în maternitatea din Botoșani. După tragedia Alexandrei, mămica moartă în maternitatea Botoșani, un val de ură s-a abătut asupra tuturor cadrelor medicale din județul Botoșani. Medicii  de la secția de Obstetrică și Ginecologie s-au plâns, luni, prefectului Sorin Cornilă.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a organizat o ședință de lucru cu managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati, doctorul Monica Adăscăliței, directorului medical al Spitalului Județean Mavromati, doctorul Ștefan Bercea, doctorul Maria Olaru, medic primar – sef sectie, doctorul Dorinel Șcladan – medic primar, doctorul Maria Vîntu – medic primar, doctorul Alina Brumă – medic specialist obstetrică și ginecologie și doctorul Camelia Todică – medic specialist obstetrică și ginecologie.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre activitatea secției obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, despre modul de lucru și despre modalitățile de îmbunătățire a activității din cadrul unității sanitare.

Cazurile de agresiune verbală, în creștere

Totodată, medicii au adus în discuție faptul că, în ultima perioadă, a crescut numărul cazurilor de agresiune verbală din partea pacientelor și a aparținătorilor la adresa personalului medical.

Am purtat o discuție cu o parte dintre domnii și doamnelor doctor de la Maternitatea Botoșani și cu doamna manager a spitalului județean, despre situația care s-a creat acolo ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov. Am încercat să vedem cum putem regla o parte dintre problemele care au apărut între timp, sunt situații în care pacienții sau aparținătorii devin violenți, iar personalul medical primește amenințări, în timpul programului de gardă. Mi-au solicitat să-i sprijin pentru că se simt amenințați, sunt stigmatizați. Eu i-am asigurat de sprijinul meu și i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoșani. Sunt convins că avem medici profesioniști, dedicați, cu empatie și care-și onorează profesia. Cred că, dacă în cazul Alexandrei a fost o culpă medicală sau altfel de probleme, adevărul va ieși la suprafață și justiția funcționează. ” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

VIDEO Scandalos! Tânăr filmat în timp ce tâlhărește un bărbat în parcul „Mihai Eminescu” din Botoșani

Un nou centru comercial va fi construit în municipiul Botoșani. Un investitor privat va cheltui peste 3 milioane de lei

One thought on “Avocata familiei Ivanov dezaprobă cazurile de agresiune verbală la adresa personalului medical de la Maternitatea Botoșani: Singura șansă pentru a merge înainte este comportamentul cumpătat și demn

  1. Scuze stravezii,limbaj de lemn,realitatea infirma declaratiile avocatei.Mama decedatei nu este cadru medical,ci sanitar. De ce nu ies in public mama,tatal ori sotul decedatei sa ceara scuze ? Din declaratiile de presa date in fata sediului Politiei BT NU s-au scuzat in nici un fel !! Nu exista scuze pentru amenintari cu moartea adresata telefonic medicilor din unitatea sanitara ? Vandalizarea cabinetului privat al doctoritei Pitrop+amenintari telefonice cu moartea? si lista poate continua.Dar pe locatarii blocurilor din zona Bd.George Enescu i-a intrebat cineva daca au fost de acord cu tulburarea linistii publice prin manifestarile agresive ale haidamacilor platiti sa claxoneze,sa injure si sa ameninte la poarta maternitatii timp de 4 seri in luna august 2023 ? Securea razboiului a fost dezgropata,pacat;e posibil ca socoteala de la Iasi sa nu se potriveasca cu aceea din BT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *