Medici și asistenți agresați verbal în maternitatea din Botoșani. Sunt amenințați atât de paciente, cât și de rudele acestora

Medicii și asistenții sunt agresați verbal și amenințați în maternitatea din Botoșani. După tragedia Alexandrei, mămica moartă în maternitatea Botoșani, un val de ură s-a abătut asupra tuturor cadrelor medicale din județul Botoșani. Medicii  de la secția de Obstetrică și Ginecologie s-au plâns, luni, prefectului Sorin Cornilă.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a organizat o ședință de lucru cu managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati, doctorul Monica Adăscăliței, directorului medical al Spitalului Județean Mavromati, doctorul Ștefan Bercea, doctorul Maria Olaru, medic primar – sef sectie, doctorul Dorinel Șcladan – medic primar, doctorul Maria Vîntu – medic primar, doctorul Alina Brumă – medic specialist obstetrică și ginecologie și doctorul Camelia Todică – medic specialist obstetrică și ginecologie.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre activitatea secției obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, despre modul de lucru și despre modalitățile de îmbunătățire a activității din cadrul unității sanitare.

Cazurile de agresiune verbală, în creștere

Totodată, medicii au adus în discuție faptul că, în ultima perioadă, a crescut numărul cazurilor de agresiune verbală din partea pacientelor și a aparținătorilor la adresa personalului medical.

Am purtat o discuție cu o parte dintre domnii și doamnelor doctor de la Maternitatea Botoșani și cu doamna manager a spitalului județean, despre situația care s-a creat acolo ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov. Am încercat să vedem cum putem regla o parte dintre problemele care au apărut între timp, sunt situații în care pacienții sau aparținătorii devin violenți, iar personalul medical primește amenințări, în timpul programului de gardă. Mi-au solicitat să-i sprijin pentru că se simt amenințați, sunt stigmatizați. Eu i-am asigurat de sprijinul meu și i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoșani. Sunt convins că avem medici profesioniști, dedicați, cu empatie și care-și onorează profesia. Cred că, dacă în cazul Alexandrei a fost o culpă medicală sau altfel de probleme, adevărul va ieși la suprafață și justiția funcționează. ” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

3 thoughts on “Medici și asistenți agresați verbal în maternitatea din Botoșani. Sunt amenințați atât de paciente, cât și de rudele acestora

  1. Apropo dom prefect le ati amintit ca suntem pen primul loc la spaga?? sau sa fi chemat DGA ca tot e in cladire sa le aminteasca … despre HIPOCTRATE cine dracu o mi fi si asta ??

  2. Ce cauta acolo Brumaaaa? Ea trebuia sa fie langa Alexandra cand a avuit ocazia !!!!!
    Acum sa nu se mai planga ! E la fel de vinovata ! A mai venit si cu o atitudine sfidatoare la primarie, cu mainile in buzunar…. pffffff. Rusine domnita !!!!!!!

    1. Ce vorbesti,postacule,esti procuror,detii probe ca e doctorita aia vinovata?Hai sictir ! Medicii respectivi detin probe,au fost amenintati cu moartea de indivizi tocmiti de familiile Miron &Ivanov. Nu s-a plans nimeni,s-a folosit un verb nepotrivit. Oricare medic ar fi fost,nu existau sanse de salvare;in loc sa intrebati familia de ce au adus-o in ultima clipa pe decedata cu zero sanse de supravietuire,de ce acuzati medicii ? Adica indureratul sot trimite muribunda la spital,ca sa nu moara acasa si sa nu raspunda in fata procurorilor ? Perversa miscare ! Ei nu sunt vinovati cu nimic,doar doctorita de garda si Sfantul Duh! Medicul de garda nu a fost inspirat,trebuia sa sesizeze pe loc politia criminala si sa ia apartinatorii la intrebari,NU sa fie ea anchetata acum;asta e ,a muscat momeala,pacat. Asa e cand iti faci mila si pomana,facerea de bine e cu…beep !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *