Securitatea lasă de dorit la Maternitatea Botoșani! Un bărbat a intrat cu toporul în mână, altul a jignit cadrele medicale. Mărturisirile unui medic

Un medic de la maternitatea Botoșani a povestit prin ce a trecut într-o noapte în care a fost de gardă la maternitate. Acesta a spus, în doar câteva cuvinte, că pe lângă cazurile pe care le are de consultat și tratat, are de-a face și cu aparținătorii femeilor venite pe secție, unii destul de violenți.

Astfel, sâmbătă, 9 septembrie, medicul s-a întâlnit de după-amiază cu un bărbat cu un topor în mână, „căutând o colegă”. Imediat, cadrele au sunat la 112 și forțele de ordine l-au preluat. Puțin înainte de miezul nopții, apare o urgență, o femeie cu menstruație și dureri mari, iar medicul a solicitat  investigații suplimentare UPU.

„0.30 … ” Ăsta este? ” ” Bă boule, în p… m…., fimeia mea este cu capul? ” … solicitasem consult neurologic…. Am internat-o! (redirijata UPU ) Dg. Genital normal! Analize UPU si recoltate la noi normale. Initiat antibioterapie! Și antialgice…. scos sterilet la cerere dimineața! Fericită dimineața! Nu are relevanta activitatea de gardă! Dimineață, când am plecat, văzusem la poartă dublată paza… pe lângă femeia de 40kg la menopauza care ne asigura securitatea… mai era unul cu mușchi”, povestește doctorul.

Practic, deși este o secție extrem de aglomerată, maternitatea are de suferit la capitolul securitate.

Sprijin pentru familia Alexandrei

Consiliul Județean Botoșani a decis, vineri, alocarea unei sume pentru soțul tinerei moarte, pe 18 august, în Maternitate. Consilierii județeni s-au reunit, vineri, în ședință extraordinară și au votat acordarea unui ajutor de urgență din Fondul de rezervă al CJ pentru Gabriel Ivanov.

Situația de extremă dificultate în care se află familia reiese și din ancheta socială efectuată la domiciliul acesteia de către Direcția de Asistență Socială Botoșani și înaintată către Consiliul Județean Botoșani cu adresa nr. I 22911/30.08.2023 de către Primăria Municipiului Botoșani. Având în vedere cele prezentate se propune angajarea sumei de 30.000 lei din fondul de rezervă constituit la dispoziția Consiliului Județean și alocarea acesteia familiei domnului Ivanov Daniel Gabriel”, a fost motivația din raportul de specialitate al CJ.

Întrucât fondul de rezervă constituit are prevederi bugetare în trimestrul IV, s-a decis efectuarea de modificări a repartizării pe trimestre a creditelor bugetare aprobate în așa fel încât suma de 30.000 de lei alocată ca ajutor financiar să poată fi alocată în trimestrul III 2023.

Alexandra a murit la 25 de ani

Alexandra Ivanov a murit în Maternitatea Botoşani la doar 25 de ani. Tânăra, însărcinată, a ajuns la spital cu dureri puternice, însă a fost ignorată de cadrele medicale de pe Secţia de Obstretică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati şi a fost lăsată să moară.

Ea s-a stins din viaţă pe 18 august, după ce timp de şapte ore nu a primit nicio atenţie din partea medicului de gardă Mariana Pitrop.

Șofer agresiv din Botoșani, oprit cu focuri de armă. Tânărul, care era băut, a fost reținut de polițiști

One thought on “Securitatea lasă de dorit la Maternitatea Botoșani! Un bărbat a intrat cu toporul în mână, altul a jignit cadrele medicale. Mărturisirile unui medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *