Șofer agresiv din Botoșani, oprit cu focuri de armă. Tânărul, care era băut, a fost reținut de polițiști

Un tânăr a fost reținut, duminică dimineață, de polițiștii din Botoșani, după ce a condus sub influența alcoolului și a fost oprit cu focuri de armă de polițiști. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au efectuat, în jurul orei 4.00, semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui șofer conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului și patinarea roților motoare.

Întrucât acesta nu s-a conformat, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, pe o distanță de câtiva kilometri, până la ieșirea din localitatea Răchiți, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localității, moment în care polițiștii au executat cinci focuri de avertisment, în plan vertical și înspre pneuri.

În urma utilizării armamentului nu au rezultate victime sau pagube materiale.

Ulterior, conducătorul auto a oprit autoturismul, fiind stabilită identitatea acestuia în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Mihălășeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal și conducere pe sensul opus de mers.

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Zeci de cazuri de conducere sub influența alcoolului

De la începutul anului până în prezent, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au constatat în flagrant delict, 43 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și cinci infracțiunii de conducere sub influența drogurilor.

În cazul a șase dintre persoanele bănuite, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Siguranța participanților la trafic este una dintre prioritățile Poliției Române, fiind desfășurate în mod constant activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volanul autoturismului dacă au consumat alcool sau substanțe interzise, să respecte normele rutiere și indicațiile polițiștilor rutieri.

FOTO Accident provocat de o şoferiţă din Botoşani. A intrat într-un microbuz de persoane

One thought on “Șofer agresiv din Botoșani, oprit cu focuri de armă. Tânărul, care era băut, a fost reținut de polițiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *