Telefonul Alexandrei, mămica moartă la maternitate, ridicat pentru expertiză. Familia tinerei a ajuns la audieri. „Se anunță o anchetă fără precedent”

Membrii familiei Alexandrei Ivanov, gravida de 25 de ani, care a decedat în maternitate, în urma neglijenţei cadrelor medicaleau fost chemați, marți, la audieri, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. Părinții, soțul și fratele Alexandrei au mers în fața anchetatorilor alături de avocata Gianina Vera Poroșnicu. Tot la audieri vor ajunge, zilele următoare, și cadrele medicale implicate în acest caz.

„Audierile s-au făcut extrem de minuțios. Domnul inspector, polițistul anchetator, extrem de vigilent, aplecându-se asupra fiecărui amănunt. De altminteri, noi avocații și spunem că  amănuntele câștigă sau pierd procesele. Sigur că ele sunt foarte importante. Tot astăzi a fost adus telefonul Alexandrei, a fost sigilat și pregătit în vederea expertizei informatice”, a declarat avocata familiei.

Totodată s-au făcut adrese către spital și au fost nominalizați cei care au fost prezenți în turele 1 și 3, când Alexandra a fost în spital.

„Se anunță o anchetă fără precedent, ceea ce este foarte bine”, a mai spus avocata familiei.

Raportul conducerii spitalului arată nereguli grave

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenţei angajaţilor unităţii spitaliceşti.

„Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r.- Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării”, este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicaţii prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află şi salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenţia cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

„La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicaţii terapeutice ca urmare a apelului telefonic iniţiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5„, se mai arată în raport.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decesat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Gabriel, copilașul de trei ani, aruncat de mamă de la geam, a ajuns la un alt spital. Noi detalii despre starea sa de sănătate

 

One thought on “Telefonul Alexandrei, mămica moartă la maternitate, ridicat pentru expertiză. Familia tinerei a ajuns la audieri. „Se anunță o anchetă fără precedent”

  1. e o intrega bataie de joc ! auluat telefounul ..bla.bla daca in instututiile statulului continuua aceeasi modalitate de tratare a pacientilor nu sa rezolvat nimic ! acarul paun va fi infirmiera si o asistenta ! in rest totul va fi ca inaainte ! SI CU ASTA CEAM FACUT? EU CETATEANUL RAMN LA FEL DE PROST TRATAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *